• Haberler
  • Güncel
  • Vansesi Gazetesi ve Van Gölü İncileri: 193 haftalık edebiyat köprüsü

Vansesi Gazetesi ve Van Gölü İncileri: 193 haftalık edebiyat köprüsü

Vansesi Gazetesi'nin katkılarıyla her hafta, haftada bir gün tam sayfa yayımlanan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, 193. haftaya ulaştı.

Vansesi Gazetesi ve şair-yazar Mustafa Işık’ın katkılarıyla her hafta yayımlanan edebiyat, kültür sanat sayfası Van Gölü İncileri Edebiyat sayfası Van’ın kültür sanatına katkı sunmaya devam ediyor. 

Vansesi Gazetesi ve Van Gölü İncileri: 193 haftalık edebiyat köprüsü

Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Van Gölü İncileri edebiyat sayfasının okuyucular tarafından yoğun ilgi gördüğünü, Van'ın kültürel gelişimine büyük katkı sunduğunu belirterek, "Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, Van’ımızın ve ülkemizin zengin kültür, sanat birikimini gün yüzüne çıkarıyor. İlimizin ve yurdumuzun farklı yörelerinden yazarlarımız, şairlerimiz, sanatçılarımız için önemli bir yayın platformu haline geldi. Okuyucularımız edebiyat sayfasını ilgiyle takip edip yazmak istediklerini bu sayfada dile getirmektedirler" dedi.

Şair-yazar Mustafa Işık ise yaptığı açıklamada, "Van'ın kültür ve sanat hayatına katkı sunmak amacıyla başlattığımız Van Gölü İncileri Edebiyat sayfası, her geçen hafta yazar ve takipçi sayısını artırarak daha da güçleniyor. Vansesi Gazetesi'nin desteğiyle, ülkemizin yetenekli kalemlerini okurlarımızla buluşturuyoruz. Hedefimiz, genç kalemleri edebiyat ve sanat dünyasına kazandırmak” diye konuştu.

Vansesi Gazetesi ve Van Gölü İncileri: 193 haftalık edebiyat köprüsü

“VAN GÖLÜ İNCİLERİ EDEBİYAT SAYFASI BÜYÜYEREK YOLUNA DEVAM EDECEK”

Şair yazar Işık açıklamasının devamında “Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, 2020 yılından beri güzellikleri çoğaltma gayretinde olan ve 193 haftadır devam eden ulusal, edebi bir oluşumdur. Her cumartesi günü Türkiye'nin köklü gazetelerinden Vansesi Gazetesi sayfalarında, internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanarak okurlarla paylaşılmaktadır. Özellikle öğrencilerin ve genç kalemlerin sesi, nefesi olmak gayretinde olan Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, bugüne kadar ülkemizin hemen her şehrinden hatta yurt dışından her yaş ve meslekten yüzlerce güzel yüreğin sesi, nefesi olmuştur. Hiçbir menfaat beklentisi olmaksızın, kötülüklerin bitiremediği bu dünyada iyilikleri çoğaltma gayretinde olan bu oluşum, haftalık gazete eser paylaşımı dışında yaptığı atölye çalışmalarıyla, TV-Radyo programlarıyla, yazarlık eğitimleriyle, kolektif kitap basımıyla, söyleşilerle çok sayıda genç kalemin yetişmesine katkı sağlamış ve bir edebî mahfil hâline gelmiştir. Siz kıymetli okurların ilgisiyle, eser katkısıyla daha da büyüyecek ve güzelleşecektir. Bu süreçte ev sahiplikleri için Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a, gazete muhabiri Burhan Ergin’e, editöryal çalışmalarıyla yanımızda olan personellere, bütün paydaşlarımıza, kalem ve kelam ehline teşekkür ederiz. Sizler de nice gönüllere erişmek için [email protected] adresine eserlerinizi gönderebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası'nın, bundan sonraki süreçte de Van'ın kültür sanat gündemini belirleyerek önemli bir misyon üstlenmeye devam edeceği öngörülüyor. Van ve ülkenin kültürel mirasını gelecek kuşaklara taşımak adına önemli bir rol üstlenen Van Gölü İncileri edebiyat sayfası, Van'ın edebiyat konusundaki eksiklerinin tamamlanmasında ve sanat çevreleri için değerli bir platform olmaya devam edecek. 

Van Gölü İncileri Edebiyat Sayfası, 2021 yılında 74 şair ve yazarın eserlerinin yer aldığı, 168 sayfadan oluşan, “Bin Bakışlı Bir Yürek” ismiyle kitaplaşmıştı. 

Bakmadan Geçme