VANSESİ'NİN ÖNERİSİ GERÇEKLEŞİYOR!

Vansesi Özel

Van’ın olimpiyat gururu, Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Nur Tatar’ı olimpiyat mücadelesinde adım adım takip eden, başarılarını manşetine taşıyarak habercilikte fark yaratan, gazetemizin 11 Ağustos 2012 tarihli spor sayfasında “Vansesi Diyor ki” köşesinde “Nur Tatar’ın ismi yeni spor salonuna verilsin “ başlığı ile gündeme taşıdığı  isim önerisi gerçekleşiyor.

VANSESİ GAZETEMİZİN 11 AĞUSTOS 2012 TARİHLİ ÖNERİSİ

”Van’ın gururu Nur Tatar, Van’ın spor tarihinde bayan sporcu olarak erişilmesi güç başarıya imza atmıştır. Disipliniyle, çabasıyla, inancıyla; çalışarak olimpiyat madalyasını ülkemize ve Van’ımıza kazandıran, Avrupa şampiyonumuz milli tekvandocu Nur Tatar’ın ismini ölümsüzleştirmek, gurur sembolü yapmak adına Van’da yapımı devam eden 5 bin kişilik spor salonuna verilmelidir. Nur Tatar Spor Salonu, yeni Nur Tatarlar yetiştirmelidir. Nur Tatar isimi gençlerimize esin kaynağı olmalıdır.”

NUR TATAR’IN ADI VAN’DAKİ TESİSLERDE YAŞAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı olimpiyat gururumuz Nur Tatar’ın adını Van’daki tesislerde yaşatacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  yaptığı  açıklamada  olimpiyatta gümüş madalya aldığı için herkesin sevineceğini ancak Nur Tatar'ın bu duruma üzüldüğünü dile getiren Kılıç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Çünkü milletine altın madalya armağan edebileceğine kendisini inandırmıştı . 20 yaşındaki bir Anadolu kızının katıldığı ilk olimpiyatta gümüş madalya almasına rağmen bunu yetersiz bulması milletimiz adına büyük bir gurur vesilesidir. Nur adeta olimpiyatın simgelerinden biri haline gelmiştir. 20 yaşındaki bu kızımızın adını Van'da yeni yapılmakta olan spor tesislerinde yaşatacağız. Anadolu'nun genç kızları, delikanlıları görecek ki 20 yaşındaki madalyaya uzanan her Türk gencine tesislerin isim tabelaları, yüreğimiz, gönlümüz, sevgimiz, sevdamız sonuna kadar açık. Nur'un gözyaşları benim için aldığı madalyadan çok çok daha önemli. Altın alamadığı için döktüğü gözyaşları, alması muhtemel altın madalyadan milyon kere daha değerli.

   

 

 

Bakmadan Geçme