Vansesi'ne konuştu: Müjdelerle geliyorum

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ilçenin sorunlarını çözmek yeni hizmetler kazandırmak üzere canla başla çalışıyor. Edremit için hazırlanan projeleri hayata geçirmek amacıyla Ankara'da önemli görüşmeler yapan Çiçekli, Van'a müjdeli haberlerle geleceğini ifade etti.

Evren Doğruer

Kanun Hükmünde Kararname ile Edremit Belediye Başkan vekilliğine görevlendirilen Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli Edremit’i gerçek manada, yaşanılabilir kalite ve güzelliklere kavuşturmak üzere başlattığı çalışmalar ve hazırladığı projeler  yakında hayata geçiyor.

Göreve başladığı günden itibaren Edremit’in sorunlarını çözmek, Edremit’i turistik, sosyal kimliğine kavuşturmak üzere gece gündüz çalışan, vatandaşlarla yakın diyalog kuran Çiçekli, Edremit’in kaderini değiştirecek projeleri arasında yer alan Kordon boyu sahil bandı projesinin üç boyutlu görüntülerini paylaştı.

“Çabalarımıza Hükmet ve kurumlarımız destek veriyor”

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Kordon boyu sahil bandı projesi yanında Edremit ilçesinin tüm değerlerini gün ışığına çıkarmak, doğal güzelliğini korumak adına birçok proje gerçekleştireceğiz. Bunun içinde Ankara'da bazı kurumlar ve yetkililerle görüşüyorum. Kentimizin sorunlarını çözmek yeni hizmetler kazandırmak için zamanı ve kaynaklarımızı verimli kullanarak canla başla çalışıyoruz. Ankara'da projelerimiz için kaynak ve destek arıyoruz. Ankara’da Van için Edremit için çok güzel gelişmeler oluyor. Bizim samimi çabalarımıza Hükümetimiz ve kurumlarımız destek veriyorlar. İnşallah Van’a döndüğümüzde  bu güzel gelişmeleri ayrıntılarıyla tüm halkımızla paylaşacağım” dedi.

 “Edremit Kordon boyu 2,5 km uzunluğunda olacak”

Edremit’in Van halkı ve bölge için önemli olduğunu gazetemize açıklayan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Biz Edremit'e ve değerli vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Edremit ile ilgili çok güzel projelerimiz, düşüncelerimiz var. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, onları mutlu edecek projelerimiz arasında yer alan Edremit Kordon boyu sahil projemiz hazırlandı. Kordon projemiz Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinin yanında bulunan Kaymakamlık plajından başlayacak, Şahin tepesi denilen yerde son bulacak. Kordon yaklaşık 2,5 km uzunluğunda olacak. Kordon boyunda bisiklet yolu zemini, tartan pist olan yürüyüş yolu, oturma grupları, kadın erkek plajları, şık dinlenme yerleri, parklar, çocuk oyun alanları, gece ışıklandırmaları bulunacak. Yetiştirebilirsek Ramazan ayında denizin ve hayatın birleştiği noktada Kordon boyunu sevgili halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Bu projemizin yaklaşık 3-4 milyona mal olmasını bekliyoruz. Edremit Belediyesi olarak bizim yaptığımız kısmın bittiği noktadan sonrasını yaklaşık 3-4 km uzunluğundaki kısmın Karayollarının yapması için gerekli görüşmeler içindeyiz. Bu şekilde 6-7 km’lik Edremit sahilini değerli halkımızın kullanımına sunacağız. Vanlılar çok huzur buldukları hizmete kavuşacak “dedi.

“Hedefimiz geleneksel Van mimarisiyle prestijli Edremit yaratmaktır”  

Yapılacak bazı hizmet ve projelere de değinen Çiçekli, “Edremit’in Van denizi ile bütünleşen yeşil görünümünü de ele alıyoruz. Ağaçlarımızı doğal yapıyı korumanın yanında yeni ağaçlar dikeceğiz. Edremit ilçe merkezinde kötü bir görünüm oluşturan ve kullanılmayan üst geçidi kaldıracağız Arnavut taşları döşeyeceğimiz alanı özel olarak ışıklandırarak prestijli bir gezi dinlenme yeri yapacağız. Asıl hedefimiz geleneksel Van mimarisine sahip evleri, iş yerleri doğayla bütünleşmiş Ankara Beypazarı benzeri bir Edremit yaratmaktır. Biz Edremit’te yapacağımız hizmetlerin sözünü verdik. Verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Değerli Vanlılardan, Edremitlilerden hatta il dışında oturan hemşerilerimizden bize güç veren heyecan dolu destek ve teşekkür mesajları alıyoruz. Bize inanan vatandaşımız hizmet istiyor. Bizde kendilerine kaliteli hizmetler sunacağız ”diye konuştu.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ayrıca yarı yıl tatilinde ‘Öğrencilerimizi kayakla ödüllendiriyoruz' projesi kapsamında öğrencileri çeşitli etkinliklerle ödüllendirdiklerini belirterek,“Toplam 500 öğrenciyi Abalı Kayak Merkezi'ne götürdük. Bu öğrencilerin tüm masraflarını belediye olarak biz karşıladık. Bu öğrencilerimize bir de kayak hocası tuttuk. Öğrencilerimiz orada kaymayı öğrendiler. Kayak merkezine götürülen öğrenciler kızaklarla kaymanın keyfini çıkardı. Sevgi evlerinde 100, Kuran Kursunda 75 söylemişlerdi 21 öğrenci geldi. Biz yaklaşık 500 öğrenciyi Abalı Kayak Merkezine götürdük. Bu öğrencilerimizi her gün 40 kişi olmak üzere 15 gün boyunca götürüp getirdik. Bunun yanında sinema, tiyatroya oyun parkına 2 bin öğrencimizi götürdük. Tümünün masraflarını belediye karşıladı. Çocuklar çok güzel bir yarı yıl tatili geçirdi” ifadeleri kullanıldı.

 

Bakmadan Geçme