VANSESİ'NİN TUŞBA MANŞETİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Vansesi Gazetesi'nin Van'ın merkez ilçelerinden Tuşba ilçesinin adının Zeve yapılmasıyla ilgili ' Tuşba'nın Adı Değişebilir' manşet haberi milyonların izlediği Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında Türkiye gündemine taşındı.

Burhan Ergin

Van’ın sorunlarını, taleplerini, çözüm önerilerini sayfalarına taşıyan, Van’ın derdini dert edinen, Vanlıların buluşma adresi, Van’ın 82 yılık ilk gazetesi; sesi, gözü kulağı Vansesi Gazetesi Van’ı Türkiye’ye tanıtmaya devam ediyor. Vansesi Gazetesi dünkü manşet haberiyle Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu, milyonlar tarafından izlenen Çalar Saat haber programında ekrana gelerek Van’ın sesini bir kez daha duyurdu. 

Vansesi Van’ın sesini Türkiye’ye duyurmaya devam ediyor

Van’ın merkez ilçelerinden Tuşba ilçesinin adının Zeve yapılmasıyla ilgili Vansesi'ne değerlendirmelerde bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ilçenin adının değiştirilmesinin milletvekillerinin hazırlayacağı ve TBMM’de kabul edilecek kanun teklifiyle mümkün olabileceğini söyledi.  Vali Bilmez’in  açıklamalarının yer aldığı “Tuşba’nın Adı Değişebilir” manşet haberimiz Fox TV'de sabah saatlerinde Türkiye’nin en çok izlenen, en iyi haber programı sunucularından İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında ekrana geldi.

 “Tuşba’nın Adı Değişebilir” manşet haberimiz program yapımcısı ve sunucusu İsmail Küçükkaya tarafından okundu. Gazetemizin ön sayfasında yer alan haber başlığı ve spotunu okuyan Küçükkaya, “Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, devlet hastanesinin yerinin kente kazandırılmasında olduğu gibi Vanlılar tek vücut olursa, Tuşba ilçesinin isminin kanunla Zeve olabileceğini, bunun için de milletvekillerinin kanun teklifi vermesi ve parlamentoda  kabul edilmesi gerektiğini söylemiş. Burhan Ergin özel bir röportaj yapmış” dedi.

Van tarihi üzerine bilimsel çalışmaları olan ve geçtiğimiz gün gazetemize açıklamalarda bulunarak Tuşba isminin Zeve olarak değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulaziz Kardaş, 2012 yılında kurulan ve adlandırılan ilçenin Tuşba olarak adlandırılmasının tarihi geçmişle bağdaşmadığını belirterek, Tuşba isminin Zeve olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Bakmadan Geçme