Vansesi'nin haberi meclis gündeminde

Van'ın Saray ilçesine bağlı Sırımlı Mahallesi'nde 21 yıldır yaşanan su sorununu geçtiğimiz gün gündeme taşıyan Vansesi Gazetesi'nin haberi CHP Milletvekili Mahmut Tanal tarafından meclis gündemine taşındı.

Kurulduğu günden bu yana Van’ın sorunlarını gündeme taşıyarak çözümüne katkı sunan Vansesi Gazetesi’nin haberi Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı. Van'ın sınır ilçesi Saray’ın Sırımlı Mahallesi sakinleri 2002 yılından bu yana yaşadıkları su sorununa çözüm bulunmasını istiyor haberini gazetemizin gündeme taşımasından sonra CHP Milletvekili Mahmut Tanal, söz konusu sorunun çözümü için harekete geçti.

“BU SORUNUN TAKİPÇİSİYİM”

CHP Milletvekili Tanal yaptığı açıklamada “Van’ın Saray İlçesine bağlı Sırımlı Mahallesi’nde 2002 yılından bu yana içme suyu sorunu yaşanmaktadır. Mahalle sakinlerinin halihazırda kullandıkları sularının sağlıksız olduğu, böbrek rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa sebebiyet verdiği ortaya çıkarken, temiz ve sağlıklı içilebilir su temini konusunda yetkili kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirmemektedir. Sırımlı Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların sondaj vurularak yeni su kuyusu açılması yönündeki talepleri karşılanmamaktadır. Konuyu Meclis gündemine de taşıdım. Bu sorunun takipçisiyim” dedi.

 

Bakmadan Geçme