Vanspor 1. Lig için sahaya çıkıyor

Yarın Trabzon'da play-off yarı final ilk tur maçına çıkacak olan Vanspor deplasmanda 1461 Trabzonspor'u yenerek 1. Lig kapısını aralamak istiyor. Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda, karşılaşmaya Vanspor taraftarları alınmazken, misafir tribün 1461 Trabzonspor taraftarına açık olacak. Vanspor'lu taraftarlar söz konusu karara tepki gösterdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 2023-2024 futbol sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayarak play-off yarı finaline kalan Vanspor, yarın saat 15:30’da deplasmanda 1461 Trabzonspor’la karşılaşacak. Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt maç hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklediklerini belirterek, maçı kazanmaları için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını kaydetti. 

Ligde güçlü rakiplere karşı aldığı sonuçlarla dikkat çeken Vanspor, sezonu ikinci sırada tamamlayarak taraftarlarını sevindirdi.

BOZKURT: MAÇA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANDIK

Bozkurt, "Sezon boyunca gösterdiğimiz performansla lig sıralamasında ikinciliği elde ederek play-off yarı finaline kalmayı başardık. Yeni rotamız play-off karşılaşmalarından başarıyla çıkıp play-off şampiyonu olarak ligi tamamlamak. Bunun için ilk adım 1461 Trabzonspor maçı. Rakibimizin gücünün farkındayız ancak bizim gücümüzde ligdeki konumumuzdan belli. Sahada en iyi şekilde mücadele ederek maçı kazanmak için her şey yapacağız" dedi.

Takımda eksik ve sakat futbolcu bulunmadığını, maça tam kadro çıkacaklarını belirten Teknik Direktör Ümit Bozkurt, rakip takımın gücünün farkında olduklarını belirterek, "Zorlu bir maç bizi bekliyor ancak takımımızın gücünü ve kazanma isteğini biliyorum. İnşallah maçtan galip ayrılacağız" diye konuştu.

VANSPOR BAŞKANI KIYAK’TAN DOSTLUK MESAJI

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak yaptığı açıklamada, “22 Mayıs Çarşamba günü Trabzon’da oynayacağımız playoff yarı final ilk maçında güzel dostluklarımızın olduğu 1461 Trabzonspor ile şehrimizin göz bebeği Vanspor’umuzun karşılaşmasında, maça gölge düşürecek başta hakem hataları ve iki güzel camiayı üzecek hareketlerin olmamasını ve bunun için de yapılacak hem hakem atamaları hemde güvenlik önemlerinin alınmasını bütün yetkililerden hem Vanspor camiası adına hemde 1461 Trabzonspor adına rica ediyorum. Öyle bir maç olsun ki sadece yeşil sahadaki oyun ve tribünlerde yaşanan dostluk konuşulsun ve kimse zan altında kalmasın” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme