Vanspor çıkışa geçmek istiyor

Ligde umduğunu bulamayan, sezona iyi bir başlangıç yapamayan, ilk beş haftada aldığı sonuçlarla taraftarın tepkisini çeken Vanspor bu hafta sahasında konuk edeceği lider 68 Aksarayspor karşısında galip gelerek çıkışa geçmek istiyor.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 6. Hafta maçları 5-6 Ekim tarihlerinde oynanacak. 5 karşılaşma Cumartesi günü oynanacakken, 4 karşılaşma Pazar günü oynanacak.

8 puanla sekizinci sırada yer alan Vanspor Cumartesi günü saat 15:00’da sahasında 13 puanla liderlik koltuğunda oturan 68 Aksarayspor’u konuk ederken, ligde henüz puanla tanışmayan, son sırada yer alan Nazillispor, saat 16:00’da sahasında 7 puanla onuncu sırada bulunan Arnavutköy Belediyespor’la karşılaşacak.

2 puanla on beşinci sırada bulunan Belediye Derincespor Cumartesi günü saat 16:00’da sahasında 3 puanla on dördüncü sırada yer alan Merkür Jet Erbaaspor’u konuk ederken, 10 puanla altıncı sırada bulunan Karacabey Belediyespor, saat 19:00’da 11 puanla dördüncü sırada yer alan Serik Belediyespor’la karşılaşacak.

Günün son maçında 10 puanla beşinci sırada yer alan Bucaspor, saat 19:00’da sahasında 5 puanla on ikinci sırada bulunan Giresunspor’u konuk ederken, diğer karşılaşmalar Pazar günü oynanacak.

4 puanla on üçüncü sırada yer alan Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Pazar günü saat 14:00’da sahasında 1 puanla on yedinci sırada bulunan Diyarbekirspor’u konuk ederken, 7 puanla dokuzuncu sırada yer alan Somaspor saat 18:00’da deplasmanda 1 puanla on altıncı sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurduspor’a konuk olacak.

13 puanla üçüncü sırada yer alan Elazığspor Pazar günü saat 19:00’da sahasında aynı puan ve averajla ikinci sırada bulunan Menemenspor’u konuk ederken, 5 puanla on birinci sırada yer alan Karaman Futbol Kulübü sahasında 9 puanla yedinci sırada bulunan Ankara Demirspor’u konuk edecek.

VANSPOR’DA HEDEF GALİBİYET

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Menemenspor’la beraber kalarak teknik direktör Tahsin Tam ile yollarını ayırıp takımın başına eski hocası Ümit Bozkurt’u getiren Vanspor, galibiyet özlemine son vermek istiyor. 

5 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’da Van Atatürk Şehir Stadında oynanacak karşılaşmayı; Enver Aydın, Mehmet Ali Vardar, Tuncay Ercan ve Muammer Sarıdağ hakem dörtlüsü yönetecek.

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü çok kritik bir maça çıkıyoruz. Lider 68 Aksarayspor, ligdeki performansıyla dikkat çeken bir takım. Evimizde oynayacağımız maça çok iyi hazırlandık. Takımımızın motivasyonu yüksek ve oyuncularımızın konsantrasyonu oldukça iyi. Amacımız, taraftarımızın önünde sahadan galibiyetle ayrılmak” dedi.

Bozkurt, takımın son antrenmanlarında gösterdiği performansa değinerek, “Yaptığımız çalışmalar, oyuncularımızın fiziksel ve mental olarak ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. Takım olarak, bu maçı ve her maçı kazanmak için sahada ter dökeceğiz. Taraftarımızın desteğiyle, sahada güçlü bir performans sergileyerek galip geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Lidere karşı oynayacakları için ekstra bir motivasyon hissettiklerini belirten Bozkurt, “Lider bir takıma karşı oynamak, her zaman zorlu bir mücadele demektir. Ancak bu tür maçlar, oyuncularımız için fırsat. Bizim için önemli olan, kendi oyun planımızı sahaya yansıtmak ve kendi güzel futbolumuzu sergilemek. Bu maçı kazanarak, ligde iyi bir çıkış yakalayıp kalan maçlarımızı şampiyon adayı takım olarak oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Takımın sakatlık durumu hakkında da bilgi veren Bozkurt, “Şu an itibarıyla önemli bir sakatlığımız yok. Tüm oyuncularımız hazır durumda. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Herkesin formda olduğu bir ortamda, en iyi 11’i sahaya sürmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Vanspor’un taraftarlarına da mesaj gönderen Bozkurt, “Taraftarlarımız, bu maçta bizi yalnız bırakmayıp tribünleri doldurup doksan dakika boyunca destek vermeli. Onların coşkusuyla, sahada daha da güçlü olacağımıza inanıyorum. Herkesin stada gelerek takımlarını desteklemesini bekliyoruz. Birlikte büyük bir sinerji yaratabiliriz” dedi. 

Bakmadan Geçme