• Haberler
  • Spor
  • Vanspor'da Ankaraspor hazırlıkları sürüyor

Vanspor'da Ankaraspor hazırlıkları sürüyor

MKE Ankaragücü, Ç. Rizespor maçı sonrası Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı sonrası ertelenen lig maçları 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak. Salı günü saat 13:00'da deplasmanda Ankaraspor'la karşılaşacak olan Vanspor, hazırlıklarını sürdürüyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor son haftalarda sergilediği kötü performansından dolayı yaşanan puan kayıplarına son vermek istiyor.

Sezon başından bu yana üçüncü teknik direktörle lige devam etmeye çalışan Vanspor, sık, sık hoca değiştirmenin futbolcular ve taraftarlar üzerinde olumsuz etki yaratacağını, yönetimin sabırlı davranması, aksayan yönleri tespit edip, gerekli tedbirleri alıp çözüm üretmelidir. Sık, sık hoca değiştirmek futbolcuları da taraftarları da umutsuzluğa sevk eder. Yönetim kurulu üyeleri kolaycılığa kaçmamalı. Hocayı değiştirmekle herşey hallolmuyor. Yönetim, hoca, futbolcular topyekün öz eleştiride bulunup hatalar, aksayan yönler tespit edilip çözüm üretilmelidir. Henüz daha kaybedilmiş bir şey yok. Liderle aramızda 5 puan bulunmaktadır. Beş puan kapanmayacak puan değil. Bugünden tezi yok yeni hoca Murat Yıldırım, futbolcular, yönetim, taraftar, Vanspor sevdalıları el ele verip Anka kuşu misali küllerinden yeniden doğmalıdır. Cefakar Vanspor taraftarını daha fazla üzmeye hiç kimsenin hakkı yok. Yıldırım ilk sınavında sahadan puan veya puanlarla ayrılarak gelecek güzel günlerin işaret fişeği olsun. Hep birlikte Vanspor’un başarısı için güzel günler için takımımızın yanında olalım. Teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayıran Kırmızı Siyahlı temsilcimiz Murat Yıldırım teknik sorumluluğunda Şahabettin Özarslaner Tesislerinde hazırlıklarını sürdürüyor. 

Ligin 11. Haftasını bay geçen Vanspor oynadığı 16 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle 31 puanla üçüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 21 kez havalandırıp kalesinde 18 gol gördü. 

Ligin 17. haftasını bay geçen Ankaraspor ligde oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik, 2 mağlubiyetle 28 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 20 kez havalandırıp kalesinde 12 gol gördü.

“KIRGINLIKLAR BİR TARAFA BIRAKILMALI”

Vanspor’da yaşanan tartışmalar ve istifalarla ilgili açıklama yapan taraftarlar, takıma zarar verecek davranışlardan uzak durulmasını isteyerek, “Şampiyonluk parolasıyla çıktığımız yolda maalesef son haftalarda kötü performans sergileyerek puan kaybettik. Yönetimde yaşanan tartışmalar ve beraberinde gelen istifalar hepimizde kaygı yarattı. Lider Esenler Erokspor’la aramızda 5 puan fark var. Vanspor bir an evvel yeni yönetimni oluşturarak takımdaki kötü gidişatı sonlandırmalı. 19 Aralık Salı günü saat 13:00’da deplasmanda Ankaraspor’la karşılaşacağız. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, el ele vererek birlik, beraberlik içinde hareket etmeli. Şampiyonluk hedefimize ulaşmak için herkesin elinden gelen çabayı sarf etmesi gerekir. Van’ın profesyonel ligde mücadele eden tek takımı Vanspor’a şehirde yaşayan herkes destek vermeli” dediler. 

VANSPOR’A YENİLEN BUCASPOR, DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Ligin ilk maçında sahasında temsilcimiz Vanspor’a 1-0 mağlup olan Bucaspor deplasmanda kaybetmiyor. İzmir ekibi ligde oynadığı 15 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyetle 30 puanla dördüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 22 kez havalandırıp kalesinde 13 gol gördü.

Bucaspor 17 hafta itibariyle dış sahada yenilgi yüzü görmeyen tek takım konumunda bulunuyor. İzmir ekibi, oynadığı 7 deplasman maçında 2 galibiyet 5 beraberlik almayı başardı.

Bucaspor 1928, bu sezon dış sahada gösterdiği performansla dikkatleri çekmeyi başardı.

İzmir temsilcisi, şu ana kadar oynadığı deplasman maçlarında Ankara Demirspor ve Erokspor maçlarını kazanırken; Yeni Mersin İdman Yurdu, Ankaraspor, Altınordu, Ankara Demirspor, Adıyaman FK ve Kırşehir FK maçlarında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Böylece Bucaspor 1928, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki takımlar arasında dış sahada kayıp yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.
Bu sezon evinde; 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bucaspor 1928, iç sahada da 1461 Trabzon FK’dan sonra ligin en iyi takımı durumunda bulunuyor.
Vanspor’un grubunda bulunan Nazilli Belediyespor puan silme cezasına itiraz etti
 TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor yönetim kurulu verilen puan silme cezasına itiraz etti.

 Nazilli Belediyespor yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kaya TFF’nin vergi ve sigorta borcu nedeniyle 3 puanının silme cezasına itiraz ettiklerini belirtti.

Nazilli Belediyespor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen 3 puan silme cezasıyla sarsılmıştı. 891 bin TL’si vergi, yaklaşık 1 milyon 400 TL’si de sigorta olmak üzere yaklaşık 2 milyon 300 bin TL’lik borcu nedeniyle 3 puanı silinen Nazilli Belediyespor yönetim kurulu harekete geçti.

Nazilli Belediyespor yönetim kurulu, TFF’ye 30 bin TL’lik başvuru ücretini yatırıp gelen cezaya itirazda bulundu. Yönetim Kurulunun 2 milyon 300 bin TL’lik borcu yatırmayı taahhüt edip, cezanın kaldırılmasını talep ettiği öğrenildi.

Nazilli Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kaya, Kulübün TFF tarafından 3 puanının silinmesi cezası ile karşılaştıklarını ve bu duruma taahhütte bulunarak itiraz ettiklerini belirterek gelecek olan cevabı beklemeye başladıklarını belirtti. Haber: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme