Vanspor'da iki ayrılık

Vanspor'un başarılı file bekçisi Nurullah Aslan ve forvet oyuncusu Sinan Kurumuş takımdan ayrıldıklarını açıkladı.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor 18 Temmuz Perşembe günü kongreye giderek yeni yönetimini seçecek. Kongre öncesi kaleci Nurullah Aslan ve forvet oyuncusu Sinan Kurumuş takımdan ayrıldıklarını açıklarken, defans oyuncusu Ahmet Eren ile yola devam kararı verildi. 
Sinan Kurumuş Vanspor formasıyla oynadığı 15 maçta 6 gol kaydedip, 2 asist yaparken, 1 maçta sarı kart görüp, 1198 dakika sahada kaldı.

File bekçisi Nurullah Aslan Vanspor formasıyla çıktığı 35 maçta 1 gol kaydedip 34 gole engel olamayıp, 7 sarı kart görerek, 3 bin 150 dakika sahada kaldı. Aslan 35 maçın 14’ünde kalesini gole kapatmayı başardı. 

Ahmet Eren Vanspor formasıyla çıktığı 28 maçta 3 asist yaparken, 10 maçta sarı kart görüp, 2 bin 87 dakika sahada kaldı. 

Alacaklarını tahsil edemediği için ayrılmak zorunda kaldığını belirten Sinan Kurumuş, “Sevgili Vanspor ailesi sizlerle geçirmiş olduğum 6 aylık süreçte başta kulüp başkanım Feyat Kıyak’a, yönetim kurulu üyelerine, teknik direktör Ümit Bozkurt ve ekibine, futbolcu arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına ve beni özel hissettiren taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Yapılan görüşmelerde Vanspor’un maddi ve manevi zarara uğramaması için alacaklarımın ödenmesini istedim. Yapılan tüm iyi niyetli görüşmelerimize rağmen görüşmelerden netice çıkmamıştır. Alacağım olan miktarın ödenmemesinden dolayı sözleşmemi tek taraflı feshetmiş bulunmaktayım. Hukuki yollarda her zaman yanımda olan avukatım Ercan Sevdimbaş’a çok teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte Vanspor’a başarılar dilerim. Umarım Vanspor camiası ve taraftarı hak ettiği üst lig özlemini sonlandırarak 1. lige çıkar” dedi. 

Vanspor'da iki ayrılık

AHMET EREN İLE YOLA DEVAM

Vanspor Futbol Kulübü yeni sezonda Ahmet Eren’le yola devam edeceklerini belirterek, “Kulübümüz 2024-2025 futbol sezonu kadromuzda bulunmasını istediğimiz, geçtiğimiz sezon takımımızın formasını giyen başarılı futbolcu Ahmet Eren ile yeniden anlaşma sağlanmıştır. Yeni sezonda sporcumuz Ahmet Eren’e başarılar diler, camiamız için hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

AHMET EREN KİMDİR?

1997 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ahmet Eren, futbola İdmanocağı Altyapısında başladı. Daha sonra 1461 Trabzon Altyapısına geçiş yapan Ahmet Eren, Trabzon U16, U17, U19, U21, 1461 Trabzonspor, Trabzonspor, Çankaya FK, Nevşehir Belediyespor ve Karacabey Belediyespor formalarını terletti. 

Kariyerinde 175 resim maça çıkan Ahmet Eren, 10 gol atıp, 4 asist katkısında bulunurken, bu periyotta 48 sarı kart, 2 kırmızı kart gördü. Ahmet Eren toplamda 11 bin 612 dakika sahada kalırken, geçtiğimiz sezon Karacabey Belediyespor formasıyla 27 resmi maça çıktı. Bu süreçte 1 gol atan Ahmet Eren, bin 227 dakika sahada kaldı. 

Ahmet Eren, sol bek, orta saha sol ve sol kanat mevkilerinde görev alıyor. 

Bakmadan Geçme