Vanspor'da kongre zamanı

Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın istifasının ardından yeniden kongreye gitme kararı alan Vanspor, yarın saat 18:00'da olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini seçecek. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor yarın saat 18:00’da Elite World Van Otel’de kongreye giderek yeni yönetimini seçecek. Büyük bir ihtimalle başkan seçilmesi beklenen iş insanı Erol Temel yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürürken, Kırmızı Siyahlı temsilcimiz teknik direktörlük görevine Tahsin Tam’ı getirerek, iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Medeni Bingöl Burak Kavlak ile anlaşırken, dış transferde Kırşehirspor’da forma giyen Sergen Yatağan’ı renklerine bağladı.

Kongrede, iş insanı Erol Temel'in Kulüp Başkanlığı'na seçilmesi bekleniyor. Vanspor'a desteğiyle bilinen Temel, kulübü yeni bir döneme taşımak için kolları sıvadı. 

Erol Temel, kongre öncesinde yaptığı açıklamada, "Vanspor'u 1. Lige çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Camiamızın taleplerini biliyor beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak ve şampiyonluk hedefimiz için canla başla çalışacağız" dedi.

Yeni yönetimin ilk hedefi, teknik kadroda değişiklik yaparak futbolcu yelpazemizi geniş tutarak birinci lig hedefine ulaşacak kadro yapılanmasını kuracağız. Bunun yanı sıra altyapı çalışmalarına gereken destek sağlanıp ağırlık verilecek. Genç yeteneklerin tespit edilip yetiştirilmesi ve A Takım'a kazandırılması, kulübün uzun vadeli planları arasında yer alıyor.

Kongrede, kulübü mali açıdan sağlam temeller üzerine oturtarak güçlü yönetim kadrosuyla transfer konusunda sıkıntı yaşamadan taraftar bağlarının güçlendirilmesi ve altyapı yatırımlarının artırılması gibi konular gündeme gelecek. Yeni yönetimin, Vanspor'un tarihine yakışır ve taraftar beklentilerine uygun adımlar atacağı öngörülüyor.

Vanspor camiası, yarınki olağanüstü kongrede alınacak kararlar ve seçilecek yeni oluşumu büyük bir heyecanla bekliyor. Kulübün yeni dönemde hak ettiği başarılara imza atması için taraftar desteğinin önemli rol oynayacağı belirtiliyor.

Yeni sezonda Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor’un grubunda 68 Aksaray Belediyespor, Ankara Demirspor, Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor, Belediye Derincespor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri, Bucaspor 1928, Elazığspor, Diyarbekirspor, Erbaaspor, Giresunspor, Karacabey Belediye, Karaman FK, Menemen FK, Nazilli Belediyespor, Serik Belediyespor, Somaspor, Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü buluyor. 

Bakmadan Geçme