Vanspor'da Tahsin Tam dönemi

Teknik direktör Ümit Bozkurt ile yollarını ayıran Vanspor yeni sezon için teknik direktörlük görevine Tahsin Tam'ı getirdi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor teknik direktör Tahsin Tam ile anlaşarak sözleşme imzaladı. İmza töreninde teknik direktör Tahsin Tam’ın yanı sıra 18 Temmuz Perşembe günü yapılması planlanan kongrede Vanspor başkan adaylarından iş insanı Erol Temel ve ekibi yer aldı. 

Vanspor Futbol Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Kulübümüz Teknik Direktörlük görevi için Tahsin Tam ile anlaşmaya varmıştır. Hocamıza yeni sezonda başarılar diler, camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

Teknik Direktör Tahsin Tam yaptığı açıklamada, “Vanspor Futbol Kulübüyle anlaşmış bulunmaktayım. Seçilecek başkan, oluşturulacak yönetim kurulunun ve Vanspor’a değer veren sevenleriyle vereceğimiz mücadelenin bir parçası olmaktan onur duyacağımı ifade etmek istiyorum. İnşallah hedefimiz şampiyon olmaktır. Vanspor’a gereken hizmeti fazlasıyla vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vanlıların desteklerini bekliyoruz” dedi.

TEKNİK DİREKTÖR TAHSİN TAM'IN ÇALIŞTIRMIŞ OLDUĞU TAKIMLARDAKİ GRAFİĞİ

Teknik direktör Tahsin Tam daha önce çalıştırdığı Bodrumspor’da 21 galibiyet, 8 beraberlik, 7 mağlubiyet, Karacabey Belediyespor’da 13 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet, Bursaspor’da 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet, Çorumspor’da 8 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet, Keçiörengücüspor’da 4 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. 

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Kırmızı Siyahlı temsilcimiz geçtiğimiz günlerde de Hasan Bilal ile sözleşme yenilemişti. 

TAHSİN TAM KİMDİR?

Vanspor'un yeni teknik direktörü 54 yaşındaki Tahsin Tam teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig'de önemli teknik adamlarla çalıştı. Okan Buruk, Sergen Yalçın ve İbrahim Üzülmez gibi önemli isimlerin yardımcılıklarını yapan Tahsin Tam UEFA pro lisansına sahiptir.

Bursa doğumlu eski futbolcu Tahsin Tam futbol kariyerine 1989/1990 sezonunda Bursaspor altyapısında başlayıp, bir yıl sonra İnegölspor'a transfer oldu. Daha sonra sırasıyla Bozüyükspor, Tavanlı Linyitspor, Gebzespor, B.Gönenspor, Kestel Bld GSK ve Gemlikspor gibi çeşitli ilçe takımlarında forma giydi.

Futbolculuk kariyerini 2001/2002 sezonunda Gemlikspor'dan ayrıldıktan bir sene sonra sonlandırdı.

Futbolu bıraktıktan sonra UEFA Pro Lisans teknik direktörlük belgesi alan Tahsin Tam, Gaziantepspor'da 2010-2017 yılları arasında Yardımcı Antrenör, Gençlik Gelişim Koordinatörü ve 8 maçlık geçici antrenör olarak görev yaptı. 2017/2018 sezonunda Gaziantepspor'dan ayrılarak, Göztepe başta olmak üzere Sivasspor ve Antalyaspor'da birer sezon yardımcı antrenörlük görevi yapma fırsatı buldu. 

Bakmadan Geçme