Vanspor'da yeni yönetim belli oluyor

2023-2024 futbol sezonunda play-off yarı final maçında 1461 Trabzonspor'a elenerek 1.lig umutlarını önümüzdeki sezona taşıyan Vanspor, geçtiğimiz hafta olağan genel kurulda ekseriyet temin edilemediği için yarınki kongrede yeni yönetimini belirleyecek.

Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamayan, prosodür gereği ikinci hafta aynı saat ve aynı yerde yapılması gereken Vanspor kongresi yarın Elite World Otel’de saat 18:00’da gerçekleştirilecek. TFF 2. Lig temsilcisi Vanspor, kongreye giderek yeni yönetimini belirleyecek. 

Kongrede mevcut başkan Feyat Kıyak’ın aday olup olmayacağı öğrenilemezken, iş insanları Hicran İsaoğlu, Erol Temel, Gökhan Hanoğlu ve Gökhan Bayramoğlu başkanlık için adaylıklarını açıkladı. 

Yeni yönetimin belirlenmesinin ardından 2024-2025 futbol sezonu hazırlıklarına başlayacak olan Vanspor’da mevcut kadroda bazı futbolcuların gitmesi beklenirken, bazı futbolcularla yola devam edileceği konuşulmaktadır. 

Vanspor camiası, yeni yönetim kurulunun belirleneceği kongre öncesinde heyecanlı ve meraklı bekleyişini sürdürüyor. Kulübün önümüzdeki sezon ve gelecek hedeflerine ulaşması için yeni yönetimin atacağı adımlar, büyük önem taşıyor.
Taraftarların ortak görüşü Vanspor’u 1. Lig ve kısa sürede Süper Lig’de görmek istemeleri. Vanspor geçmişte bunu başarmış, şimdi ki Süper Lig diye tabir edilen ligde yıllarca futbol oynamış deneyime sahiptir. Geçmişle kıyasladığımızda o günkü imkansızlıklara rağmen Süper Lig takımlarının dahil olduğu 1. Lig’de yıllarca top koşturmuş Türk futbolunun tecrübeli futbolcuları Vanspor forması altında başarılara imza atmıştır. Bugün gelinen noktada Van, Büyükşehir statüsüne kavuşmuş imkanları bir hayli genişlemiş fakat Vanspor bir aşama kaydedememiştir. Yıllar öncesi birlik, beraberlik ruhunu yakalayamamış başarı elde edememiştir. 

Bu şehrin insanları ortak paydada buluşup Vanspor’u layık olduğu konuma bir an evvel getirmeliler. Vanspor’un mücadele edeceği Kırmızı Grupta genellikle ilçe takımları ve birkaç iddiasız il takımı yer almaktadır. Vanspor iyi bir yönetim ve kaliteli futbolcuların yer aldığı takım kurabilirse bu grupta zorlanmadan şampiyon olarak 1. Lige çıkabilir. Bu fırsatı iyi değerlendirerek yapılacak kongrede Vanspor’u birinci lige taşıyacak vizyon sahibi bir başkan ve yönetimini iş başına getirerek zaman kaybetmeden transfer görüşmelerine başlayıp kondüsyon, teknik ve taktiksel çalışmalara hız vererek taraftarlarını da arkasına alarak sezona hazırlanmalıdır. Bu hazırlıklar yapıldıktan sonra özlem duyulan başarılar kendiliğinden gelecektir. 

VANSPOR YENİ SEZONDA KIRMIZI GRUPTA MÜCADELE EDECEK

Yeni sezonda Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor’un grubunda 68 Aksaray Belediyespor, Ankara Demirspor, Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor, Belediye Derincespor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri, Bucaspor 1928, Elazığspor, Diyarbekirspor, Erbaaspor, Giresunspor, Karacabey Belediye, Karaman FK, Menemen FK, Nazilli Belediyespor, Serik Belediyespor, Somaspor, Mersin İdman Yurdu Futbol takımı mücadele edecek.

Bakmadan Geçme