Vanspor'dan 3 yeni transfer

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, geçtiğimiz sezon ikinci yarı ara transfer döneminde Iğdır FK'ye transfer olup şampiyonluk yaşayan başarılı orta saha oyuncusu Bekir Can Kara ile yeniden anlaşma sağladı. Defans oyuncusu Mert Örnek ve Kocaelispor forması giyen deneyimli stoper Yusuf Abdioğlu ile birlikte üç yeni ismi renklerine bağladı. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre yeni futbol sezonunda 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, Iğdırspor’dan 2, Kocaelispor’dan 1 futbolcuyla anlaşmaya vardı. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Vanspor forması giyen Bekir Can Kara, Mert Örnek ve Yusuf Abdioğlu’nu renklerine bağladı. 

Vanspor’dan yapılan açıklamada, “Kulübümüz geçtiğimiz sezonun ilk yarısında takımımızda forma giyen, ardından Iğdır FK ile şampiyonluk yaşayan başarılı orta saha oyuncusu Bekir Can Kara, başarılı oyuncu Mert Örnek ve kariyerinde 3, 1. Lig şampiyonluğu olan, geçtiğimiz sezon Kocaelispor forması giyen Yusuf Abdioğlu ile anlaşmaya varmıştır. Futbolcularımıza ve camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

26 yaşındaki Bekir Can Kara Vanspor formasıyla oynadığı 13 maçta 1 gol kaydederken, 1 asist yapıp, 1 maçta sarı kart görürken, bin 13 dakika sahada kaldı.

BEKİR CAN KARA KİMDİR? 

1998 yılında Iğdır'da dünyaya gelen ve Adana Demirspor altyapısında futbol hayatına adım atan Bekir Can Kara, daha sonra Adana Demirspor U21, Karaköprü Belediyespor, Arsinspor, 1461 Trabzon FK, Kozan Spor FK, Osmaniyespor ve Karacabey Belediyespor formalarını terletti. Kariyerinde 209 resmi maçta görev alan Bekir Can Kara, 22 gol atıp, 9 asist katkısında bulundu. 

Bekir Can bu periyotta 46 sarı kart görürken, 1 kez kırmızı kart gördü. 16 bin 362 dakikada sahada kalan Bekir Can Kara, merkez orta saha, on numara ve ön libero mevkilerinde oynayabiliyor. 2022-2023 futbol sezonunda Karacabey Belediyespor formasını terleten Bekir Can Kara, 35 maçta görev alırken, 6 gol atıp, 2 asist katısında bulundu. 

Bekir Can Kara geçtiğimiz sezon 2 bin 855 dakika sahada kaldı. Ligin ilk devresinde Vanspor formasıyla 13 resmi maçta görev alan Bekir Can Kara, 1 gol ve 1 asist katkısında bulundu. Vanspor formasıyla bin 13 dakika sahada kalan Bekir Can Kara, bu periyotta 1 sarı kart gördü. Devre arasında transfer olduğu Iğdır Futbol Kulübü formasıyla 3 resmi maça çıkan Bekir Can Kara, bu periyotta 3 gol atıp, 3 asist katkısında bulundu.

MERT ÖRNEK KİMDİR? 

1997 yılında Aydın'da dünyaya gelen Mert Örnek, futbola Bursaspor altyapısında başladı. Akabinde Bursaspor U17, U19 ve Bursaspor formalarını giyen Mert Örnek, daha sonra Giresunspor, Sancaktepe Belediyespor, Balıkesirspor, Yeni Malatyaspor, Ankara Demirspor ve Iğdır FK formalarını giydi. 

Kariyerinde 210 resmi maçta forma giyen Mert Örnek, bu süreçte 37 gol atıp, 16 asist katkısında bulundu. Bu periyotta 14 bin 337 dakika sahada kalan Mert Örnek, 16 sarı, 2 kırmızı kart gördü. 

Geçtiğimiz sezon ise Iğdır FK formasıyla 36 resmi maçta forma giyen Örnek, 8 gol atıp, 2 asist katkısında bulundu. 2 bin 223 dakika sahada kalan ve takımıyla şampiyonluk sevinci yaşayan Mert Örnek, 4 maçta ise sarı kart gördü.

YUSUF ABDİOĞLU KİMDİR?

Kariyerinde 3, 1. Lig şampiyonluğu yaşayan 34 yaşındaki Yusuf Abdioğlu futbol hayatında Lüleburgazspor, Tekkeköy Belediyespor, Ofspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Ankaragücü, Hatayspor, Samsunspor ve Kocaelispor’da forma giydi.

Trabzonlu olan Yusuf Abdioğlu bu zamana kadar oynadığı 417 maçta 34 gol kaydederken, 12 asist yapıp, 1.029 dakika sahada kalırken, 99 maçta sarı kart, 1 maçta kırmızı kart gördü. 

Bakmadan Geçme