Vanspor'dan açıklama

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor Futbol Kulübü, lider Esenler Erokspor'un Adıyamanspor'u 1-0 mağlup ettiği maçla ilgili bir açıklama yaptı. Vanspor, 78 puanla ikinci sırada yer alırken, Esenler Erokspor ise 80 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor.

Vanspor Futbol Kulübü, açıklamasında son zamanlarda rakiplerinin bazı maçlarda sportmenliğe yakışmayacak ikili ilişkiler içerisine girip avantaj sağladığını üzülerek gözlemlediklerini belirtti. Özellikle Esenler Erokspor maçlarında yaşanan şüpheli tartışmaya açık durumların fair play ve sporun etik değerleriyle bağdaşmayan bir görüntü sergilediğine dikkat çekildi. Sporun temelinde rekabet ve dürüstlüğün yattığı vurgulandı ve her takımın adil ortamda mücadele etme hakkının güvence altına alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, maç sonuçlarını etkileyen etik olmayan ve kollama eylemlerinin sadece spora zarar vermekle kalmadığı, aynı zamanda insanların ülke futboluna olan güvenini de sarstığı belirtildi. Vanspor FK, saha dışı olayların ön plana çıktığını ve verilen hakem kararlarından da bu durumu gözlemlediklerini ifade etti.

Sporun güzelliği ve heyecanının adil bir rekabet ortamında yaşandığına vurgu yapılan açıklamada, futbol camiasının bu tür etik olmayan durumları önlemek ve sporun ruhunu korumak, sporcunun, teknik kadro, yönetim ve taraftarın hakkının korunması, sezon başından sonuna kadar sahada döktükleri ter, verdikleri emeklerin birileri tarafından haksızca ellerinden alınmaması için birlikte hareket etmeye davet edildi.

Şampiyonluk ve başarının emek ve adanmışlıkla elde edildiği belirtilerek, bu değerleri kollamaya fırsat verilmeden hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Vanspor, son haftada deplasmanda Bursaspor'u konuk ederken, Esenler Erokspor ise deplasmanda Serik Belediyespor'a konuk olacak. 

Bakmadan Geçme