• Haberler
  • Spor
  • Vanspor, deneyimli kaleci Kurtuluş Yurt'u transfer etti!

Vanspor, deneyimli kaleci Kurtuluş Yurt'u transfer etti!

Vanspor, transferde dur, durak demeden gerekli mevkilere transferler yapmaya devam ediyor. Süper Lig takımlarından Trabzonspor, Adana Demirspor'da forma giyen deneyimli kaleci Kurtuluş Yurt'u renklerine bağladı.

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala transfer çalışmalarını sürdürüyor. Süper Lig ve 1. Lig takımlarında forma giyen kaleci Kurtuluş Yurt’u transfer eden Vanspor Futbol Kulübü yaptığı açıklamada, “Kulübümüz, geçtiğimiz sezon Tuzlaspor ile 1. ligde mücadele eden deneyimli kaleci Kurtuluş Yurt ile anlaşmaya varmıştır. Kendisine hoş geldin diyor, bu anlaşmanın camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

34 yaşındaki kaleci Kurtuluş Yurt, kariyeri boyunca birçok farklı takımda forma giydi. Genç yaşta futbola başlayan Yurt, kariyerine amatör liglerde başladı. Daha sonra çeşitli profesyonel takımlarda şansını deneyen tecrübeli kaleci Kurtuluş Yurt, geçtiğimiz sezon Diyarbekirspor tarafından Tuzlaspor’a kiralık olarak verilmişti.

Kurtuluş Yurt, Tuzlaspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Deneyimli kalecinin Vanspor'a transferiyle kaleci sorunu da çözülmüş oldu. 

Vanspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, Kurtuluş Yurt'un transferi hakkında yaptığı açıklamada, "Kurtuluş, tecrübeli bir kaleci. Takımımıza önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendisiyle uzun yıllar çalışmak istiyoruz" dedi.

Kurtuluş Yurt ise Vanspor'a transfer olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Vanspor'un hedefleri ve vizyonu beni çok heyecanlandırdı. Yeni sezon için çok çalışacağım ve takımın başarısına katkıda bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Vanspor taraftarları, Kurtuluş Yurt'un transferinden büyük heyecan duyuyor. Deneyimli kalecinin, takımın yeni sezonda başarılı olmasında önemli rol oynayacağı düşünülüyor. Vanspor, yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Kurtuluş Yurt bu zamana kadar Nazilli Belediyespor U 21, Çeşme Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Bandırmaspor, Trabzonspor, 1461 Trabzonspor, Bucaspor, Amedspor, Ergene Velimeşespor, Adana Demirspor, Diyarbekirspor ve Tuzlaspor’da forma giydi. 

Kurtuluş Yurt futbol hayatında oynadığı 244 maçta kalesinde 298 gol görürken, 27 maçta sarı kart, 2 maçta kırmızı kart görüp, 21 bin 700 dakika sahada kaldı.  

Bakmadan Geçme