Vanspor, Iğdırspor karşısında

İkinci etap kamp hazırlıklarını sürdüren Alagöz Holding Vanspor, yarın kardeş takımı Alagöz Holding Iğdırspor ile karşı karşıya gelecek.

Yeni sezonda TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek Alagöz Holding Vanspor ile TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek kardeş takım Alagöz Holding Iğdırspor'la dostluk maçında karşı karşıya gelecek. 19 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00’da Iğdır Şehir Stadında oynanacak dostluk maçına tüm sporseverler davet edildi.

Alagöz Holding Vanspor ve Alagöz Holding Iğdırspor’dan yapılan ortak açıklamada, “Kardeş takım Vanspor Futbol Kulübü ve Iğdır Spor Kulübü 19 Ağustos Cumartesi günü Iğdır Şehir Stadyumunda dostluk maçında bir araya gelecek. Tüm futbol severleri davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda ikinci etap çalışmalarını Erzurum’da sürdüren Kırmızı Siyahlı temsilcimiz gündüz antrenman yaparak yeni sezona hazırlanırken, Vanspor yönetimi moral ve motivasyon için futbolcularla teknik heyet için sıra gecesi düzenledi. Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın katıldığı organizasyonda futbolcular halay çekerek gönüllerince eğlendi.

VANSPOR’UN FUTBOLCULARI

Vanspor’un kadrosunda Nurullah Aslan, Bekir Demircan, Barış Türkmen, Sedat Ablak, Burak Kavlak, Furkan Saki, Emre Öztürk, Nuri Terliksiz, Ahmet Özkaya, Bahtiyar Yılmaz, Ahmet Eren, Abdulcebrail Akbulut, Aras Aydın, Şerif Doğan, Medeni Bingöl, Barış Sağır, Kerem Çağatay, Muhammed Ali Doğan, Eren Kiyağ, Bekircan Kara, Oğuzhan Eskiköy, İbrahim Bingöl, Onurcan Güler, Yusuf Şengüler, Hasan Bilal, Seymen Sağdinç,  Harun Kavaklıdere, Alpay Koçaklı, Mehmet İlvan Ak, Ahmet Ülük, Berke Demircan, Bertuğ Bayar, Baran Basut, Yunus Emre Yalçın ve Diyar Kaba yer alıyor.

VANSPOR’UN SON TRANSFERİ YUNUS EMRE YALÇIN

Transfer hazırlıklarını sürdüren Vanspor, orta saha oyuncusu Yunus Emre Yalçın ile anlaşmaya vardı. 28 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu Yunus Emre Yalçın bu zamana kadar Konyaspor U21, A. Selçukluspor, Bayburt Grup Özel İdarespor, İstanbulspor, Sakaryaspor, Gümüşhanespor, Kırklarelispor ve Etimesgut Belediyespor’da forma giyerken, futbol hayatında oynadığı 200 maçta 19 gol kaydedip, 3 asist yaparken, 13 bin 179 dakika sahada kaldı.

YUNUS EMRE YALÇIN KİMDİR?

Yunus Emre Yalçın 12 Eylül 1994 yılında İzmir’in Konak İlçesinde dünyaya geldi. Futbola 9 yaşında Atillaspor'da başlayan oyuncu, 2012 yılında Konyaspor'a transfer oldu. Konyaspor takımında 2 sezon boyunca 52 maça çıktı ve 9 gol attı. 2013 yılında ise Konyaspor ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Konyaspor 2013-14 sezonu sonunda kadrosunda Theofanis Gekas, Alexander Hleb ve Hasan Kabze gibi isimleri bulunduran Konyaspor A Takımı kadrosuna Mesut Bakkal tarafından alındı.

Sezonun son maçında 16 Mayıs 2014 günü Eskişehirspor karşısında Ali Çamdalı'n yerine oyuna girerek 25 numaralı formasıyla kariyerindeki ilk resmi maçına çıktı. Maçtan sonra "Bu benim ilk Süper Lig maçımdı. Heyecanlıydım. Ama elimden geleni yapmaya çalıştım. Mutluyum. İnşallah bundan sonra daha fazla fırsat bulacağım ve bunu da en faydalı şekilde kullanacağım. Sezonu bizim açımızdan için iyi bir yerde tamamladığımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese katkısından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulunmuştu.

VANSPOR 3 HAZIRLIK MAÇI OYNADI

Vanspor oynadığı 3 hazırlık maçında Anagold Erzincanspor ile 0-0, Pazarspor ile 2-2 berabere kalırken, Karaköprü Belediyespor’u 3-0 mağlup etti. Vanspor teknik direktörü Mustafa Sarıgül, yeni sezonun başlamasına kısa süre kala hazırlıkların devam ettiğini belirterek, ligin ilk maçında deplasmanda İzmir ekibi Bucaspor karşısında galip gelerek lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

VANSPOR YÖNETİMİNDEN VALİ BALCI’YA ZİYARET

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, genel sekreter Gökhan Hanoğlu ve futbol şube sorumlusu Ahmet Bilici Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’yı makamında ziyaret ederek yeni sezon öncesi bilgi alışverişinde bulundu. Vali Balcı, kentimizin takımı Vanspor'a başarılar dileyerek desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz ligin ilk maçını 26 Ağustos Cumartesi günü saat 20:00’da deplasmanda Bucaspor'la oynayacakken, ikinci maçında 3 Eylül Pazar günü saat 16:00’da evinde Adıyamanspor'la karşılaşacak.

BİRİNCİ TRANSFER DÖNEMİ SÜRÜYOR

2023-2024 futbol sezonu Birinci Transfer ve Tescil Dönemi 26 Haziran’da başlayıp 15 Eylül 2023 tarihinde sona erecekken, ikinci transfer ve tescil dönemi 11 Ocak 2024 tarihinde başlayıp, 9 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

TFF 2. Ligi 26 Ağustos 2023 tarihinde oynanacak maçlarla başlayıp ilk yarı 18 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarı 15 Ocak'ta başlayıp, normal sezon 29 Nisan 2024 tarihinde tamamlanacak. Ardından play-off müsabakaları oynanacak.

 

 

Bakmadan Geçme