• Haberler
  • Spor
  • Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak: Bu sezon mutlaka şampiyon olacağız

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak: Bu sezon mutlaka şampiyon olacağız

Yeni sezon hazırlıklarına değinen Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, 2023-2024 Futbol sezonu için hedeflerinin mutlak şampiyonluk olduğunu belirterek, 'Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Yeni sezonda 14 futbolcu transfer edeceğiz. 7 futbolcumuzla anlaştık. 7 transfer daha gerçekleştireceğiz. 60 milyon liraya yakın bütçemiz var. Vanlı hemşehrilerimizin ve taraftarımızın içi rahat olsun. Şampiyonluğun en büyük adayı biz olacağız' dedi.

Yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Sayın valimiz tesislerimizin bakım onarım çalışmalarını baştan aşağı yaptırdı. 17 Temmuz tarihinde kendi tesislerimizde toplanarak top başı yapacağız. Takımı 15 gün Erzurum’da kampa alacağız. Sayın Valimizle görüştük. Sayın Valimiz bu yıl şampiyonluk istiyor. Toplantımız 3 saat sürdü. Sayın valimiz Vanspor’a çok ciddi bir bütçe ayırdı. Bütçe konusunda hemfikir olduk. Sayın Valimiz yeter ki Vanspor şampiyon olsun dedi. Gereken her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

“Vanspor’u 15 milyona yakın borçla devraldık”

Yapılan eleştirilere yanıt veren Kıyak, “Ben her zaman diyorum ne bizim üzerimizden ne Vanspor üzerinden kimsenin rant sağlamasına izin vermeyeceğim. Bu yeni sezon için de geçerlidir. Bizler kongreye gitmeden önce tüm basın mensuplarını tesislerimize davet ederek tüm sorulara şeffaf bir şekilde cevap verdik. Kongremizi Allah’a şükür kazasız belasız yapıp yeni sezon hazırlıklarımıza başladık. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Vanspor için her türlü fedakarlıkta bulunduk. Ailemizi ihmal ettik, zamanımızı Vanspor’un geleceği için harcadık. Helali hoş olsun ama lütfen bu gayretlerimizi kimse görmemezlikten gelmesin. Bizim tek amacımız Vanspor’un çok iyi yerlere gelmesidir. Geçtiğimiz sezon Vanspor’u 15 milyona yakın borçla devraldık. Bunu kongrede de açıkladık. Kongreden sonra sayın valimizi ziyaret ederek borçlar konusunda destek istedik. Sayın valimiz defterdarımızı arayarak Vanspor’a yardımcı olunmasını istedi. Bizim dönemimizde 4 milyona yakın futbolcuların maç başı alacakları var. 3 milyona yakın piyasaya borcumuz vardı ve Vanspor’a borç veren arkadaşlarımızın 5 buçuk 6 milyona yakın alacağı var. Bu arkadaşlarımızla görüşmelerimiz neticesinde yüzde 90’ı feragat etti. Borçlarımızın çoğunu ödedik. Şuan bizim dönemimizde 7 milyona yakın borcumuz var. Şunu da net bir şekilde dile getirmek istiyorum. Vanspor Kulüp Başkanı olarak herkese hesap vermek zorunda değilim. Sadece kendi yönetimime, memleketin valisine ve Vanspor’a maddi, manevi katkı sunan insanlara hesap veririm. Vanspor’un fitneliğini, fesatlığını yapan birilerine verecek hesabım yok. Bu zamana kadar Vanspor’a bir kuruş destek vermemişsin kimsin ya sana mı hesap vereceğim. Yönetimimle birlikte Vanspor’un geleceği için gece gündüz çalışıyoruz. Bakın biz bu fedakarlıkları yaparken çok haksız eleştirilere maruz kalıyoruz. Vanlı hemşehrilerimiz bunlara müsaade etmesinler” ifadelerini kullandı.

“Vanspor benim babamın malı değil”

Kıyak açıklamasının devamında, “Bilinçli bir taraftarımız yok. Vanspor’a bizim dönemimizde 26 milyon lira gelmiş. 18’ini deplasmanda 36 hafta maç oynadık. 18 hafta boyunca yenilmedik. Bir deplasmanın maliyeti prim, ulaşım, konaklama, yeme, içme gibi giderlerle bize 1 milyona mal oluyor. Bu memlekete play-off heyecanı yaşattık. Şuan ortada bir başarısızlık yoktur. Geçtiğimiz sezonu başarılı geçirdik. Vanspor’un gerçek taraftarlarının kim olduğunu çok iyi biliyorum. Hangi taraftarın kimin kalemşörü olduğunu çok iyi biliyorum. Vanspor’a sahip çıkmayan insanları iyi biliyorum. Ben her zaman niyetine bakarım. İnsanlar bizi eleştirebilir ama ellerini vicdanlarına bırakarak eleştirsinler. Geçtiğimiz sezon bizim istifa etmemiz için can atanlar vardı. Bunlar Vanspor’un düşmanıdır. Bir ay önce yaptığımız kongrede kaç kişi aday oldu? Biz Vanspor sahipsiz kalmasın diye aday olup takıma sahip çıktık. Bakın benden stadyum, tesis istiyorlar. Bu benim işim değil, siyasilerden istesinler. Geçtiğimiz gün milletvekillerimiz Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret ettik. Van Milletvekillerimiz Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret ederek Vanspor için tesis talebinde bulunduk. Spor Toto Teşkilatı’nın destek vermesi konusunda da görüştük. Sayın Bakanımız gereken desteği vereceğini söyledi. İnşallah Vanspor’a tesis kazandıracaklarını söylediler. Van için çaba harcıyoruz ama maalesef birileri fitnelik saçıyor. Bu girişimlerimizi suiistimal ediyorlar. Lütfen birileri onlara dur desin. Sponsor buluyoruz, fitne fesatlar araya girip iptal ettiriyor. Transferleri açıklamaktan korkar hale geldik. Vanspor benim babamın malı değil. Günü geldiğinde bırakıp gideceğim. Vanspor herkesin ortak paydasıdır. Alt yapı için çalışma başlattık. Kimse gelmedi. Tek dertleri yönetimle uğraşmaktır. Alt yapıda umut vad eden gençlerimiz var. İmkan verilirse Van’dan Arda Güler gibi futbolcular çok çıkar. Vanspor’un birinci lige çıkmaması için her türlü çabayı sarf ediyorlar. Vanspor’u şampiyon etmeyene kadar gitmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kimse bulunmaz hint kumaşı değil”

Uğur Can ve Uğur Adem Gezer’in takımdan ayrılmasına değinen Kıyak, “Uğur Can zamanında Vanspor’a emek veren biridir. Sakatlığı hepimizi üzdü. 6-7 aylık bir tedavi süreci vardı. Transfer komitemiz Uğur Can’a çok sıcak bakmıyordu. Hedef bir kadro kurmanın peşindeyken, en azından ikinci devreye kadar Uğur Can ile yola devam etmek istedik. Uğur Can’ın bizden 180 bin liraya yakın alacağı vardı. Bir araya gelerek fiyat konusunda anlaştık. 1 buçuk milyona anlaştık. Avans istedi, kendi şirketimden 50 bin lira aktardım. Kendi aramızda anlaştık ama başka bir takım 500 bin lira fazla verince bize bir şey demeden 1461 Trabzonspor’a transfer oldu. Allah yolunu açık etsin. Uğur Adem Gezer’in sözleşmesi bizimle sona ermiştir. Bizimle devam etmesi konusunda transfer komitemize gereken talimatı vermiştik. 800 bin lira bedelle bizde oynarken bir anda 4-5 milyon bedel talep etti. Biz bu şehrin takımının emanetçisiyiz, bizden 26 milyonun hesabını soruyorlar. 4-5 milyonun hesabını da soracaklar. O yüzden Uğur Adem Gezer’le yola devam etmedik. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil” dedi.

“Vanspor’u BAL ligine düşüremeyiz”

Vanspor’u sıkıntıya sokacak borcun altına girmek istemediklerini söyleyen Kıyak, “Taraftarların içi rahat olsun. Söz verdik mi tutmak için gayret edeceğiz. Şampiyon olabilmemiz için elimizden gelen imkanlar doğrultusunda kadro kuracağız. Şuan piyasada çok ciddi rakamlar dolaşıyor. Bakın biz kalkıp şov yapabiliriz ama Vanspor’u sıkıntıya sokacak duruma düşürmek istemiyoruz. Vanspor’u 50-60 milyon borçlandıramayız. Yarın transfer tahtası kapandığı zaman kimse bu parayı verip açtıramaz. Böyle bir riske kimse giremez. Tahta açılmazsa Bursaspor, Eskişehirspor örnekleri var. Vanspor’u BAL ligine düşüremeyiz. En azından ben böyle bir günahı boynuma alamam. Bizler emanetçiyiz. Bunların hesabını yaparak hareket ediyoruz. Vanspor’u borç batağına saplamayacağız. Tek niyetimiz Vanspor’u şampiyon yapmaktır. Bunu yaparken de kurumsal bir şekilde hareket ederek şeffaf davranmak istiyoruz. Şuan Kırmızı ve Beyaz Grupta sadece 3 takım transfer çalışması başlattı. Biz 7 futbolcuyla transfer konusunda anlaştık. İkisi Süper Lig’de oynamış kardeşlerimizdir. Biri şampiyonluk yaşamıştır. Transferleri açıklamamamızın nedeni fitne, fesatlara fırsat vermek istemiyoruz. Bu 7 futbolcuyla sözleşmemizi yaptık. Süper Lig’den bir kaleciyi transfer etmek üzereyiz. İki forvetle görüşmelerimiz sürüyor. Utku Şen bizden 4 milyon talep etti. Kendisine teşekkür edip gönderdik. Barış Sağır, Emrah Tacir’le yollarımızı ayırdık. 14 futbolcu transfer etmeyi düşünüyoruz. 7 tanesini bitirdik. 7 tanesini daha bitireceğiz. Beşiktaş’tan çok kaliteli bir futbolcu Vanspor’a kazandırıyoruz. Burak Kavlak, Ahmet Ülük ve Bekircan Kara ile anlaşmaya vardık. Emre Oymak’la yeniden anlaşmak istiyoruz. Batuhan Er ile anlaşmak üzereyiz. Toplu imza töreni düzenleyeceğiz. Biz şampiyon olmak için her türlü çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

“Sayın valimiz Vanspor’a çok ciddi bir bütçe ayırdı”

Kıyak son olarak şunları söyledi; “Sayın Valimizle görüştük. Sayın Valimiz bu yıl şampiyonluk istiyor. Toplantımız 3 saat sürdü. Sayın valimiz Vanspor’a çok ciddi bir bütçe ayırdı. Bütçe konusunda hemfikir olduk. Sayın Valimiz yeter ki Vanspor şampiyon olsun dedi. Gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Ben sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon sayın valimiz Vanspor’a 11 milyon lira destek sundu. Yeni sezonda Alagöz Holding Vanspor’un sponsoru oldu.  Cantürk Alagöz gece 2 buçukta beni arayarak Vanspor’un ne ihtiyacı olduğunu sordu. Bizde kendisine şu kulüpten futbolcu almak istiyoruz dedik. Hemen yardımcı oldu. İki transferi yapmamızda Cantürk Alagöz’ün büyük emeği var. Allah kendisinden razı olsun. Cantürk Alagöz Van’ı, Vanspor’u seven biridir. Bakın gece saat 2’de Vanspor için arayıp emek harcıyor. Peki bu memlekette yaşayan, bu memleketin ekmeğini yiyenler Cantürk Alagöz kadar Vanspor’u düşünüyor mu? Bu sezon 60 milyona yakın bütçemiz var. Başarı sağladıkça inanıyorum ki takıma destek verenlerin sayısı artacak. Taraftarımızın içi rahat olsun. Vanspor’u nasıl sahipsiz bırakmadıysak yine bırakmayacağız. Vanspor’u bu sezon şampiyon yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki birlik olalım. Hep birlikte hareket edelim.” BURHAN ERGİN

 

Bakmadan Geçme