• Haberler
  • Spor
  • Vanspor Kulüp Başkanı Kıyak'tan birlik çağrısı

Vanspor Kulüp Başkanı Kıyak'tan birlik çağrısı

Son zamanlarda yaşanan yönetim krizi nedeniyle zor günler yaşayan Vanspor ikinci devre hazırlıklarını sürdürüyor. Kulüp Başkanı Feyat Kıyak birlik, beraberlik çağrısında bulunarak, 'Şiddetin, ayrımcılığın veya herhangi bir olumsuz davranışın sporun ruhuna uygun olmadığını bilmeliyiz. Bunun yerine, kardeşlik duygusunu yüceltmeli, hoşgörüyü ve saygıyı benimsemeliyiz. Vanspor Kulübü olarak, barışın ve birliğin şehri olan Van'ın değerlerini yansıtmak istiyoruz. Sporun gücünü kullanarak, toplumumuzun farklı kesimlerini bir araya getirebilir ve katılımcı bir ruhla hareket edebiliriz' dedi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor ikinci devre transfer çalışmalarına devam ediyor. Teknik direktör Ümit Bozkurt ve Diyarbekirspor futbolcusu Ozan Papaker'i renklerine bağlayan Kırmızı Siyahlı temsilcimiz ligde 34 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Futbolseverlere seslenen Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, “Vanspor Kulübü olarak sporun barış, kardeşlik ve birlik mesajını güçlendireceğiz. Hep birlikte, sportif başarılar elde etmek, dostlukları pekiştirmek ve sporu daha iyi bir yere getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

“HOŞGÖRÜ VE SAYGIYI BENİMSEMELİYİZ”

Kıyak açıklamasında “Bugün, Vanspor Kulübü olarak sizlere hitap etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Kulüp başkanı olarak, tüm sporseverleri kucaklamak ve barışın, birliğin ve beraberliğin sembolü olan sporun gücünü bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vanspor Kulübü olarak, sadece bir futbol takımı değil, aynı zamanda bir ailenin parçası olduğumuzu düşünüyorum. Bu ailenin üyeleri olarak, takımımızın başarısını birlikte kutlamak, zorlukları birlikte aşmak ve sevgiyle birbirimize destek olmakla yükümlüyüz. Ancak, sadece takım içerisinde değil, tüm spor camiasında birlik ve beraberlik önceliğimiz olmalıdır. Farklı görüşlere, inançlara ve etnik kökenlere sahip her bir sporsever, aynı tutkuyu paylaşan bir ailede bir araya gelmektedir. Bu ortak tutkunun bizi birleştirmesi ve ayrımcılığa, şiddete, nefrete yer olmadığını göstermemiz gerekmektedir. Her sporsever, tribünde, sokakta herhangi bir ortamda hareketsiz kalmamalı ve kendini ve takımını temsil ederken pozitif bir rol model olmalıdır. Şiddetin, ayrımcılığın veya herhangi bir olumsuz davranışın sporun ruhuna uygun olmadığını bilmeliyiz. Bunun yerine, kardeşlik duygusunu yüceltmeli, hoşgörüyü ve saygıyı benimsemeliyiz” ifadelerini kullandı. 

“HERKESİ KUCAKLAYAN VE BİR ARAYA GETİREN ORTAM YARATACAĞIZ”

Kıyak açıklamasının devamında “Vanspor Kulübü olarak, barışın ve birliğin şehri olan Van'ın değerlerini yansıtmak istiyoruz. Sporun gücünü kullanarak, toplumumuzun farklı kesimlerini bir araya getirebilir ve katılımcı bir ruhla hareket edebiliriz. Gençlerimizi sporla buluşturarak, onlara pozitif örnekler sunmalı ve onları sporun birleştirici gücüyle tanıştırmalıyız. Son olarak, Vanspor Kulübü olarak tüm spor camiasının bir arada olduğu etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerde, tüm kesimlerden sporseverleri bir araya getirecek ve birlikte sporun keyfini yaşayacağız. Tribünlerde, sahalarda veya sokaklarda, herkesi kucaklayan ve bir araya getiren bir ortam yaratacağız. Sevgili sporseverler, sizlerle beraber birlikte çalışarak, Vanspor Kulübü olarak sporun barış ve birlik mesajını güçlendireceğiz. Hep birlikte, sportif başarılar elde etmek, dostlukları pekiştirmek ve toplumu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışacağız. Spora ve birbirimize olan tutkumuzu paylaşmak için önümüzde heyecan verici bir yolculuk var. Yeni yılda birlik ve beraberlik içinde şampiyonluk mücadelesi vererek hak ettiğimiz şampiyonluğu beraber görmek ve yaşamak umuduyla hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. 

VANSPOR’UN İLK DEVREDE OYNADIĞI MAÇLARIN SONUÇLARI

Ligin ilk devresini Esenler Erokspor liderlik koltuğunda tamamlarken, 1461 Trabzonspor, Bucaspor, Ankaraspor, Vanspor ve Yeni Mersin İdmanyurduspor play-off hattında tamamladı. 

Beyaz Grupta Kırşehirspor, Bursaspor, Zonguldak Kömürspor ve Adıyamanspor küme düşme hattında yer alıyor.

Ligin 11. haftasını bay geçen Vanspor ligde oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle 34 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 26 kez havalandırıp kalesinde 21 gol gördü.

Vanspor ligin ilk haftasında deplasmanda Bucaspor’u 1-0, ikinci haftasında sahasında Adıyamanspor’u 2-1, üçüncü haftasında deplasmanda Serik Belediyespor’u 2-0, dördüncü haftasında sahasında Kırşehirspor’u 2-0, beşinci haftasında deplasmanda Kırklarelispor’u 2-1, altıncı haftasında sahasında Zonguldak Kömürspor’u 1-0 mağlup ederken, yedinci haftasında deplasmanda 1461 Trabzonspor’a 4-0 mağlup olurken, sekizinci haftasında sahasında Esenler Erokspor’u 1-0, dokuzuncu haftasında deplasmanda Afyonspor’u 1-0, onuncu haftasında sahasında Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup ederken, on birinci haftayı bay geçti.

Ligin ilk on haftasına iyi gidişatını sürdüren Vanspor, on birinci haftayı bay geçtikten sonra kötü performans sergilemeye başladı. Vanspor ligin on ikinci haftasında sahasında Yeni Mersin İdmanyurduspor’a 3-0 mağlup olurken, on üçüncü haftasında sahasında Karacabey Belediyespor’la 1-1, on dördüncü haftasında deplasmanda Ankaraspor’la 2-2, on beşinci haftasında sahasında Nazilli Belediyespor’la 2-2, on altıncı haftasında deplasmanda Altınorduspor’la 1-1 berebere kalırken, on yedinci haftasında sahasında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a 2-1, on sekizinci haftada deplasmanda Ankara Demirspor’a 3-2 mağlup olurken, on dokuzuncu ve ilk yarının son maçında haftalar sonra nihayet galibiyetle tanışarak sahasında Bursaspor’u 3-0 mağlup etti. HABER: AYCAN AVCI

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme