Vanspor, lider Menemenspor deplasmanında

Geçtiğimiz hafta sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup olan Vanspor, 28 Eylül Cumartesi günü İzmir temsilcisi lider Menemenspor'a konuk olacak. Vanspor teknik direktörü Tahsin Tam, Elazığspor mağlubiyetini unuttuklarını, lider Memenspor maçına odaklandıklarını, lideri sahasında yenmek istediklerini belirtti. 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, ligin beşinci haftasında 28 Eylül Cumartesi günü saat 19:00’da deplasmanda yoluna namağlup devam eden lider Menemenspor’la karşılaşacak. 
Menemenspor ligin ilk haftasında sahasında Yeni Mersin İdmanyurduspor’u 2-0, ikinci haftada deplasmanda Karaman Futbol Kulübü’nü 2-1, üçüncü haftada sahasında Belediye Derincespor’u 1-0, dördüncü haftada deplasmanda Nazillispor’u 4-1 mağlup ederek, 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.
Vanspor ligin ilk haftasında sahasında Belediye Derincespor’u 2-1, ikinci haftada Nazillispor’u 3-0 mağlup ederken, üçüncü haftada Giresunspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalarak, dördüncü haftada Elazığspor’a sahasında 2-0 mağlup oldu. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz 7 puanla yedinci sırada yer alıyor.
Vanspor, Tahsin Tam teknik sorumluluğunda sahaya; Kurtuluş Yurt, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Fuat Bavuk, Hasan Bilal, Mert Örnek, Eyüp Akcan, Onur Özcan, Yusuf Abdioğlu, Bekir Can Kara ve Sergen Yatağan onbiriyle çıkması bekleniyor.

Lider Memenspor, Burhanettin Basatemür teknik sorumluluğunda sahaya; Bora Göymen, Muhammed Emir Terzi, Onur Akdeniz, Burak Yasin Yeşilay, Emre Keskin, Seçim Can Koç, Hakkı Türker, Erkan Gövercin, Mazlum Demir, Emirhan Arkutcu ve Eyüp Poyraz onbiriyle çıkması bekleniyor.

“EKSİKLİKLERİ GİDERMEK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Vanspor teknik direktörü Tahsin Tam yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Elazığspor’a karşı aldığımız 2-0’lık mağlubiyet, elbette ki bizler için moral bozucu bir sonuç oldu. Ancak, futbolun doğası gereği, her yenilgi bir ders niteliğindedir. Takım olarak bu mağlubiyeti geride bırakmaya kararlıyız ve önümüzdeki zorlu Menemenspor maçına odaklanmış durumdayız. Menemenspor, ligdeki güçlü rakiplerimizden biri. Bu tür zorlu karşılaşmalarda ne kadar iyi bir takım olduğumuzu göstereceğiz. Oyuncularımın, sahada mücadele etmekten ve birbirlerine destek olmaktan başka bir düşünceleri yok. Bizim için bu maç, sadece puan almak değil, aynı zamanda takımımızın direncini göstermek açısından büyük bir fırsat. Son dönemde bazı eksiklikler olduğunu kabul ediyorum. Özellikle defansif anlamda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Elazığspor karşısında yediğimiz goller, dikkat eksikliklerimizden kaynaklandı. Bu konuda yaptığımız çalışmalar, Menemenspor maçında daha dikkatli olmamız gerektiğini bize hatırlattı. Oyuncularımla bu konuyu detaylı bir şekilde değerlendirdik ve antrenmanlarda bu eksiklikleri gidermek için yoğun çalışmalar yaptık” dedi.

“MENEMENSPOR’U YENMEK İSTİYORUZ”

Tam açıklamasının devamında, “Menemenspor’un güçlü bir kadrosu var. Hızlı ve dinamik bir oyun anlayışları var. Ancak, bizim de güçlü yanlarımız var. Özellikle hücumda yaratıcı oyuncularımızla bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Rakibin zayıf noktalarını iyi analiz ettik ve sahada bu eksik gördüğümüz zaaflarının olduğu kısımlardan rakibimize yükleneceğiz. Bu maçı kazanmamız, hem lig sıralaması açısından hem de oyuncularımızın motivasyonu açısından son derece önemli. Maçı kazanmamız halinde hem takım ruhumuz güçlenir hem de hedeflerimizden kopmamış oluruz. Futbolcularımın bu maçta sahada mücadele etmelerini ve her anı değerlendirmelerini bekliyorum. Herkesin yeteneklerini en iyi şekilde sergilemesini istiyorum. Taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum. Sizlerin desteği bizim için çok değerli. Deplasmanda oynamamız, yalnız olduğumuz anlamına gelmiyor. Sizlerin enerjisi, oyuncularımızı daha da motive edecektir. Bu zorlu mücadelede yanımızda olduğunuzu bilmek, bize büyük bir güç verecektir. Hep birlikte, bu maçı kazanmak için sahada olacağız” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme