Vanspor üç futbolcuyla anlaştı

Yeni sezon transfer hazırlıklarını sürdüren Vanspor, takım kaptanı Kerem Çağatay, Burak Kavlak ve geçtiğimiz sezon Kırşehirspor'da forma giyen Sergen Yatağan ile anlaşmaya vardı. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, kaptan Kerem Çağatay ve Sergen Yatağan ile anlaşmaya vardı.  Vanspor Futbol Kulübü yaptığı açıklamada, “Kulübümüz 2024-2025 sezonu planlaması kapsamında; geçtiğimiz sezon takımımızın formasını giyen başarılı futbolcu Kerem Çağatay, Burak Kavlak ve geçtiğimiz sezon Kırşehirspor’da forma giyen, başarılı orta saha oyuncusu Sergen Yatağan ile anlaşma sağlamıştır.  Yeni sezonda futbolcularımıza başarılar diler, camiamız için hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

Takım kaptanı Kerem Çağatay Vanspor formasıyla oynadığı 9 maçta 1 gol kaydederken, 3 maçta sarı kart görüp 503 dakika sahada kaldı.

Burak Kavlak Vanspor formasıyla çıktığı 33 maçta 3 gol kaydederken, 1 asist yapıp, 6 maçta sarı kart görüp, 1 maçta ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Stoper mevkiinde oynayan Kavlak, 2 bin 828 dakika sahada kaldı. 

Vanspor üç futbolcuyla anlaştı

KEREM ÇAĞATAY KİMDİR?

1994 yılında Aydın'da dünyaya gelen Kerem Çağatay, futbola Aydın 1923 Altyapısında başladı. Daha sonra Süper Lig'in köklü takımlarından Fenerbahçe'nin Altyapısına geçiş yapan Kerem Çağatay, akabinde Fenerbahçe U16, U18, U21 takımlarında forma giydi.

2013 yılında Sancaktepe Belediyespor'un yolunu tutan başarılı orta saha oyuncusu, daha sonra Aydınspor 1923'e transfer oldu. Bayrampaşa, Düzcespor, Utaş Uşakspor, Çorum FK ve Amed Spor Kulübü formalarını terleten Kerem Çağatay, ön libero, merkez orta saha ve sağ bek mevkiinde forma giyiyor.
Kariyerinde 265 resmi maça çıkan Kerem Çağatay, 10 gol atarken, 2 asist katkısında bulundu. Oynadığı maçlarda 62 sarı kart, 3 kırmızı kart gören Çağatay, 19 bin 227 dakika sahada kalmayı başardı.

2022-2023 sezonunda Amedspor formasıyla 36 resmi maça çıkan Kerem Çağatay, 2 gol kaydetti. 

Vanspor üç futbolcuyla anlaştı

SERGEN YATAĞAN KİMDİR? 

1999 yılında Antalya'da dünyaya gelen Sergen Yatağan, futbola Ilıca Belediyespor'da başladı. Daha sonra Gençlerbirliği amatörde top koşturan Sergen Yatağan, Antalyaspor altyapısına geçiş yaptı. Antalyaspor U21 ve Antalyaspor takımlarında forma giyen başarılı orta saha oyuncusu, Bodrumspor, Karacabey Belediyespor, Serik Belediyespor ve Kırşehir Futbol Spor Kulübü takımlarında forma giydi. 

Kariyerinde 138 resmi maçta forma giyen Sergen Yatağan, bu periyotta 11 gol atıp, 3 asist katkısında bulundu. 8 bin 780 dakika sahada kalan orta saha oyuncusu, bu periyotta 28 kez sarı kart gördü.
Geçtiğimiz sezon Kırşehir Futbol Spor Kulübü formasıyla 16 resmi maçta forma giyen Sergen, 2 gol atma başarısı gösterdi. 842 dakika sahada kalan Sergen, bu periyotta 3 sarı kart gördü. 

Vanspor üç futbolcuyla anlaştı

BURAK KAVLAK KİMDİR?

1996 yılında Malatya'da dünyaya gelen ve doğduğu şehirde futbol yaşantısına başlayan Burak Kavlak, Yeni Malatya U19, Sandıklıspor, Dersimspor, 12 Bingölspor, Elaziz Belediyespor, Karakoçan FK, Yeni Malatyaspor, Esenler Erokspor takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 214 resmi maçta görev alan Kavlak, 19 gol katkısında bulundu. Burak Kavlak bu periyotta 56 sarı kart, 5 kırmızı kart gördü. 16 bin 831 dakika sahada kalan Kavlak, stoper, ön libero ve santrafor bölgesinde oynuyor.

2022-2023 sezonunda Yeni Malatyaspor ve Esenler Erokspor takımlarında forma giyen Burak Kavlak, 36 resim maçta görev aldı. Bu periyotta 3 bin 81 dakika sahada kalan Burak, 11 sarı kart, 2 kırmızı kart gördü.

Bakmadan Geçme