Vanspor'un grubundaki takımlara ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'un grubunda mücadele eden Menemen Futbol Kulübü, Merkür Jet Erbaaspor, Somaspor ve Beyoğlu Yeni Çarşıspor'u cezalandırdı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Menemen Futbol Kulübü, Merkür Jet Erbaaspor, Somaspor ve Beyoğlu Yeni Çarşıspor, ligin beşinci haftasında oynanan maçlarda yaşanan olaylardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırıldı.

SOMASPOR’A CEZA YAĞDI

PFDK yaptığı açıklamada,  “Menemen FK’nın, 28.09.2024 tarihinde oynanan Menemen Fk-Artı Değer Vanspor FK müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Menemen FK sporcusu Seçim Can Koç’un, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 13.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Merkür Jet Erbaaspor Kulübünün, 29.09.2024 tarihinde oynanan Merkür Jet Erbaaspor-Karaman FK müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Merkür Jet Erbaaspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Somaspor Kulübü teknik sorumlusu Erman Güraçar’ın, 29.09.2024 tarihinde oynanan Somaspor-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü kaleci antrenörü Süleyman Küçük’ün, TFF mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü sporcusu Yiğit Utku Gök’ün, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü sporcusu Kadir Karış’ın, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 9.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. sporcusu Kaan Deniz Yılmaz’ın, 29.09.2024 tarihinde oynanan Somaspor-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT’nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 9.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir “ ifadelerine yer verdi. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme