Vanspor'un yeni yönetimi belli oldu

Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın istifa etmesinin ardından olağanüstü kongreye giden Vanspor yeni yönetimini belirledi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor olağanüstü kongreye giderek başkan ve yönetimini belirledi. Elit World Otelde yapılan kongrede Vanspor Kulüp Başkanlığı’na iş insanı Erol Temel seçildi. 

Kulüp Başkanı Erol Temel başkanlığında oluşturulan yönetim kuruluna, Abdulbaki Aslan, Abdurrahim Seven, Alkan Ayhan, Cezir Çiftçi, Ercan Yıldız, Fehim Güney, Fikret Beler, Gökhan Bayramoğlu, Gökhan Hanoğlu, Halil Pektaş, Harun Adıyaman, Hatice Şule Gökırmak, Hilmi Yayan, Kenan Yıldız, Mehmet Emin Dilekli, Murat Antika, Musa Esin, Nazım Akyüz, Nesim Ertopçu, Nevzat Makar, Oktay Aksoy, Orhan Ayyıldız, Orhan Tolga, Saim Adıyaman, Selim Yıldız, Şafi Bilici, Turgut Fırat, Veysel Gencer seçilirken, denetim kuruluna Av. Mazlum Kuşman, Av. Yaşar Beygo, Ömer Faruk Hanoğlu, disiplin kuruluna Emrah Dağ ve Metin Tunçdemir seçildi.

“HEDEFİMİZ, VANSPOR'U EN ÜST LİGLERE TAŞIMAK”

Kongrede konuşan Vanspor Kulüp Başkanı Erol Temel, “2024-2025 sezonunun Vanspor'umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu büyük camiaya, şahsımı başkanlığa, yol arkadaşlarımı yönetim kurulu olarak seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, minnet duyuyorum. Emanetinizi namusumuz bileceğimizden şüpheniz olmasın. Bu şanlı emaneti aldık ve başımızın üstünde taşıyacağız. Bu camianın hak ettiği, özlem duyduğu şampiyonluğu yaşatmak adına maddi ve manevi her fedakârlığı yapacağız. Hedefimiz, Vanspor'u üst liglere taşımak, altyapıya daha fazla yatırım yaparak geleceğin yıldızlarını yetiştirmek ve taraftarımıza layık bir takım oluşturmaktır. Adaylığımızı açıkladığımız 15 günlük zaman diliminde geçtiğimiz yılın ardından takımda kalmayı düşünmeyen futbolcu kardeşlerimiz ile gerekli görüşmeleri yapıp takımda kalmalarına ikna ettik. Bunun neticesinde iç transferde 10 arkadaşımız ile anlaştık. Ayrıca tecrübeli teknik direktör Tahsin Tam hocamız ile de anlaşma sağladık. Dış transfer olarak açıkladığımız ilk isim Sergen oldu. Ayrıca buradan taraftarlarımıza transfer müjdesi de vermek istiyorum. Dün itibari ile forvet mevkii için Fuat Bavuk, Stoper mevkiine Enes Kayar, kaleci mevkiine Abdulsamed Damlu ve Sağ Bek mevkiine Ayberk Kaygısız ile anlaştığımızı duyurmak istiyorum. Şuanda da anlaşma aşamasına geldiğimiz 4-5 futbolcu bulunmaktadır. Bunları da süreç neticelendikten sonra sizlerle paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Vanspor'un yeni yönetimi belli oldu

“VANSPOR’U SÜPER LİG’E ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Temel açıklamasının devamında “İlk hedefimiz, takımımızı Süper Lig'e çıkararak Vanspor'u ülke çapında hak ettiği yere getirmek olacak. Ayrıca, kulübümüzün mali yapısını güçlendirerek sürdürülebilir bir başarı yakalamayı amaçlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı hızlandırarak, genç yetenekleri keşfetmek ve onlara en iyi imkânları sunmak önceliklerimiz arasında yer alacak. Yönetim kurulumuz, bu hedefler doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacak. Her biri kendi alanında uzman, tecrübeli ve vizyon sahibi yol arkadaşlarım, Vanspor'u daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklar. Onların gayreti, fedakârlığı ve inancı sayesinde başarıya ulaşacağımıza olan güvenim tamdır. Kongremize katılan değerli delegasyon, il dışından katılan misafirlerimiz, Vanspor'umuzun olmazsa olmaz taraftar grubu ve başkanları, kıymetli basın mensupları, oda başkanlarımız, STK başkanlarımız, zahmetimizi çeken ve güvenliğimizi sağlamak için burada ve dışarıda görevli emniyet mensupları; siz değerli yol arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, yeni sürecimizin hayırlı olmasını diliyorum. Vanspor'u daha büyük başarılara taşımak adına el birliğiyle çalışacak, birlik ve beraberlik içerisinde bu hedeflere ulaşacağız. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Son olarak; önceki dönem kulüp başkanımız ve benimde yönetiminde As Başkanlık görevini üstlendiğim; değerli dostum ve çalışma arkadaşım Feyat Kıyak'a bugüne kadar verdiği emeklerinden dolayı camiamız adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

EROL TEMEL KİMDİR?

Erol Temel, 1982 yılında Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Direkli mahallesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Van'da, liseyi İstanbul'da tamamladı. 1997 yılında İstanbul’da inşaat sektörüne adım atan Temel, girişimci ruhuyla İstanbul ve Kocaeli’de önemli projelere imza attı.

Temel, Mabeyn İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı olarak, taahhüt ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. İş dünyasındaki başarıları ve spor kulüplerine yaptığı katkılarla tanınan Temel, Van İşadamları Derneği ve Van Dernekler Federasyonu'nda çeşitli görevler üstlendi. İki sezon boyunca Vanspor yönetiminde yer alan ve as başkanlık görevini yürüten Temel, geçtiğimiz sezon as başkanlıktan istifa etmişti ancak Vanspor’a desteğini sürdürmüştü. 

Bakmadan Geçme