VANSPOR'DA KIYAK DÖNEMİ

Kulüp Başkanı Mehmet Avcı'nın istifasından sonra kongreye gitme kararı alan ancak geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ağustos tarihine ertelenen Vanspor Olağan kongresinde yeni yönetim belirlendi. Yapılan kongrede İstanbul Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak başkanlığa seçilirken, As Başkanlık görevine Özcan Kara getirildi.

Rıdvan Can

Geçen hafta yapılan kongrede ekseriyet temin edilemediğinden 1 Ağustos tarihine ertelenen kongre dün Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye Vanspor Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, İstanbul Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak, Vanspor yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmeli”

Kongrede söz alan Vanspor Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, “Biz göreve geçici olarak geldik. Takımımızı topladık ve gerekli çalışmaları yaptık. İnanıyorum ki yeni başkanımız yalnız kalmayacak. Önceki dönemde görev alan herkese de teşekkür ediyorum. Bundan böyle Vanspor’un birlik ve beraberlik içerisinde yönetileceğine inanıyorum. Kimse kimseyi karalamasın. Herkes bir birini kucaklasın. Bu saatten sonra yapılacak tek şey birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmektir. Her başlangıcın bir sonu vardır. Her yeninin mutlaka bir eskisi vardır” dedi.

“Vanspor’un sorunu uluslararası bir soruna dönüştü”

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “7 bin yıllık tarihi olan, 1 milyon 500 bin nüfusa sahip Van’ın, tek profesyonel takımı Vanspor’da böyle bir kongrenin yapılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Van bunu hak etmiyor. Bir ilin, bir firmanın, bir ailenin mutlaka bir patronu olmalıdır. Olmasa o firma, o aile de en kısa sürede dağılır. Vanspor’a yıllardır büyük emekler verdik. Herkes buna şahittir. 4-5 aydır Vanspor’un sorunu uluslararası bir soruna dönüştü. Vanlı iş adamları olarak Vanspor’un bu duruma düşmesine müsaade etmemeliyiz. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Vanspor’un bu sorunun böyle sürüncemede kalmasını kabullenemiyorum. Vanspor yönetimi kimseye danışmadan çekip gitti. Bu ekibin dağılmaması gerekiyordu. Van’ın bu haline çok üzülüyorum. Bugün İstanbul’dan çıkıp gelen, ekibini kuran ve Vanspor’a başkan olan Ferhat Beyi ve ekibini kutluyorum. Ben konuşursam Van’da deprem olur. Vanspor’u seviyorum. Hiçbir beklentim yok. Bugüne kadar kazancımın %30’unu Vanspor’a harcadım. Vanspor için gerekirse dilenelim ama sahipsiz bırakmayalım” diye konuştu.

“Vanspor’umuzun ciddi sıkıntıları var”

Yapılan kongreyle Vanspor Kulüp Başkanlığı görevine seçilen Ferhat Kıyak ise “Vanspor çok köklü bir kulüp. Bu kulüpte görev yapanlara, top koşturan futbolculara, mutfağında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bir iki dönemdir Vanspor’umuzun ciddi sıkıntıları var. Bir birimizin siyasi görüşüne saygı göstermediğimiz için bu sıkıtılar yaşanmıştır. Vanspor bizim için kıymetlidir. Bu kulübün asıl başkanları, bu memleketin iş adamları, bu ilin belediye başkanları, bu ilin kaymakamları, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası’dır. Buraya gelmeden Zahir Başkanla görüştüm ve destek talebinde bulundum. Oda bana ‘sen olursun veya başkası olur bilemem ama ben Vanspor’a bu dönem için 500 bin TL destek veriyorum’ dedi. Huzurunuzda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada olmamızı sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Valimiz Ozan Balcı’ya teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ferhat Kıyak başkanlığında Vanspor asil yönetiminde Özcan Kara, Veysel Ürün, İsmail Ayaz, Fatih Sarp, Mehmet Kızıloğlu, Şahin Özant, Yasin Ertürk, Okan Çiftçi, Çetin Ebinç, Erol Temel, Harun Şevgin, Abdulcabbar Horoz, Vedat Dursun, Fatih Kaya, Mert Altaylı, Yalçın Laçin, Ahmet Hüseyin Koyuncu, Sıracettin Ünlü, Özgür İreç İlhan ve Gökhan Hanoğlu yer aldı.

Denetim asil listesinde ise Yılmaz Kılıç, Mehmet Yıldız, Kurtuluş Ayaz yer alırken, Disiplin kurulunda Fırat Keskin, Sinan Taş ve Rıdvan Akman görev aldı.

 

Yorumlar 1
Kdr 01 Ağustos 2022 17:07

Yokmu vanli olupta Van da yaşayan başkan hep dışardan vanin vansporun sorunlarını bilen adamlar dışarda taşıma usülü ile van sporu yönetecek 1 2 ay sonra takımı burç batağına sürükleyecek ve yüz üstü bırakıp gidecekler ne yazık ki sahipsiz memleket sahipsiz takım. Van spor a Van da sahip çıkan başkan olmaya niyetlenen. Vanli. Insanlar a ise en büyük darbe yine siyasi yönden geliyor. Destek yok validen destek istendiği zaman ise validen önce siyasi parti başkanları engel oluyor .

Bakmadan Geçme