VASKİ 40 yıllık kanalizasyon sorununa son veriyor

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir mahallesinde bulunan Kirman Deresine (Dolka Dolo) yıllardır mahallenin atık suları akıyordu. VASKİ bölgede kanalizasyon hattı yapımına başlayarak 40 yıldır süregelen sorunu kökten çözüyor. 

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir mahallesinde olan Kirman Deresi (Dolka Dolo) yıllardır zehir saçıyordu. Mahallelinin bütün atık sularının aktığı derede, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı birimleri altyapı çalışması başlattı. Mahallelinin 40 yıldır devam eden sorununu çözmek için kolları sıvayan VASKİ, bölgede çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından derenin etrafının ıslahı çalışması yürütülürken, yol açma çalışmasının ardından VASKİ de altyapısının tamamlanması için çalışma başlattı. 

VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, Genel Müdür Yardımcıları İrfan Civakli ve Sefa Deniz, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Şenol Er, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Demir ve beraberindekiler, mahalle muhtarı ve ilgili birimlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mahallenin 40 yıllık sorunu

Bu sorunun 40 yıldır devam ettiğini dile getiren mahalle muhtarı Metin Abi, VASKİ ekibinin büyük bir özveri ile çalışmalara başladığını ifade ederek, “Kirman Deresi 40 yıldır zehir saçıyordu, mahallelinin tüm atık suları bu dereye akıyor, hem Büyükşehir Belediyesi hem de İpekyolu Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Başvurumuz olumlu sonuçlandı ve VASKİ ekipleri bölgeye gelerek hemen altyapı çalışmalarına başladı. Mahalleyi bu kötü kokudan kurtaracağız, VASKİ ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yıllardır derenin pisliğini çektiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Vedat Demir, “Biz mahalle sakinleri misafir ağırlamaktan utanırdık, kötü kokulardan dolayı gelen misafirlerimiz rahatsız olurdu. Artık hem mahalle temiz kokacak, hem biz de bu kokulardan kurtulacağız. Emeği geçen herkese mahalleli olarak teşekkür ederiz” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme