VASKİ'den Halilağa Mahallesi'nde çalışma

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Halilağa Mahallesi'nde meydana gelen su arızasını gidermek için yoğun çalışma yürütüyor. Şavurlar Camii karşısındaki caddede ortaya çıkan su sorunu kısa sürede onarılarak giderildi.

Arızanın kaynağını belirlemek ve kısa sürede gidermek için harekete geçen VASKİ ekipleri, mahallede geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ekipler, detaylı inceleme yaptıktan sonra soruna neden olan problemi tespit ederek arızanın giderilmesi için çalışma başlattı.

VASKİ yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Halilağa Mahallesi'ndeki su arızasını kısa sürede gidermek için tüm ekibimizle sahada çalışıyoruz. Mahalle halkının su ihtiyacını karşılamak ve günlük yaşamlarını etkilemeyecek şekilde çözüm üretmek için yoğun çaba harcıyoruz" dediler.

Yetkililer, ekiplerin arıza yerini belirlemek için kazı çalışmaları yaptığını isale hattı su şebekesindeki olası hasarları gidermeye çalıştıklarını söyledi. 

Mahalle sakinleri arızadan dolayı zaman, zaman yaşadığımız su kesintisinden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ediyorlar. Bazı vatandaşlar, özellikle sıcak yaz günlerinde su kesintisinin ev halkını oldukça zorladığını dile getirerek, "Su kesintisi nedeniyle evde günlük işlerimizi yapmakta zorlanıyorduk. Özellikle çocuklarımızın hijyenik ihtiyaçlarını karşılamak oldukça güç oluyor. Su kesintisi özellikle temizlik ve yemek yapma gibi günlük faaliyetlerimizi olumsuz etkiliyor. Yaz mevsiminde bulunmamızdan dolayı suya daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Birde çocukların bağ, bahçede oyun oynamalarından dolayı daha fazla suya ihtiyacımız oluyor. Ekiplerin bu sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Bir an önce arızanın giderilmesini bekliyoruz" dediler.

Yetkililerin belirttiği üzere, Halilağa Mahallesi'ndeki su arızasının kısa sürede giderilmesi için tüm ekipler seferber oldu. Vatandaşların mağduriyetinin en aza indirilmesi ve günlük yaşamlarının normal seyrinde devam etmesi için yoğun bir çalışma yürütülerek sorun çözüldü dendi. 

Bakmadan Geçme