VASKİ'den Özalp'a 11 bin metre içme suyu hattı 

VASKİ, Özalp ilçesinde yıllardır giderilmeyen su sorununu kısa sürede çözüme kavuşturdu. Yapılan çalışmalarla, 7 bin metre yeni içme suyu hatları çekilirken, 3 bin 500 metre yeni içme suyu hattı yapımı çalışmaları ise devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), ilçeler ve kırsal mahalleler için hazırlanan projeler ve yapılan çalışmalarla içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Bu kapsamda İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı, Özalp ilçe merkezi ve köylerdeki su sorununu tamamen çözmek için harekete geçti.

VASKİ ekipleri başlattığı çalışmalarla kısa sürede ilçe merkezine ve köylerine 7 bin metre yeni içme suyu hattı çalışmasını tamamladı.  3 bin 500 metre yeni içme suyu hattı yapım çalışmaları ise devam ediyor. 
Özalp Yünkuşak mahallesi Aşkın mezrasına 2 bin 500 metre, Merkeze Bağlı Tepedam mahallesine 2 bin 500 metre, Yukarıayazca mahallesine bin metre yeni içme suyu hattı çekilirken, merkeze bağlı Molatopuz mahallesinin 500 metre isale hattı ise tamamen yenilendi.

Merkez mahalle olan İstasyon mahallesinde bin 500 metre, Sağmalı mahallesine bin metre, Doğrutay mahallesine bin metre olmak üzere toplam 3 bin 500 metre yeni içme suyu hattı çalışmaları devam ediyor. 
VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları kısa sürede tamamlayıp yurttaşların hizmetine sunulmasını hedefliyor. 
 

Bakmadan Geçme