VASKİ'den yanıt geldi

Haber ve köşe yazılarımızda ele aldığımız toplumu ilgilendiren sorunlarda vatandaş haklı olarak yanıt ve çözüm bekliyor. Bizde duyarlı kurumlardan gelen yanıtları gazetemizde paylaşıyoruz.

Haber ve köşe yazılarımızda ele aldığımız toplumu ilgilendiren  sorunlarda vatandaş haklı olarak yanıt ve çözüm bekliyor. Bizde duyarlı kurumlardan gelen yanıtları gazetemizde paylaşıyoruz.

 

"Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ'ye çağrı…" başlıklı 08 Ekim 2018 Pazartesi günü bu köşede yer alan yazımızda Edremit TOKİ konut alanlarında ağaçların ve yeşil alanların sulanmadığı için kurduğuna dikkat çekerek  "Devlet 2011 yılındaki depremlerden hemen sonra bir yıl içinde 17 bin konutu başarıyla inşa ederken, TOKİ konut alanlarındaki basit sorunlar 6 yıldır hala çözülemiyor. 6 yılda konut sahiplerinden her ay peyzaj gideri adı altında para kesen site yönetimi bu güne kadar tek bir ağaç dikmemiş, tek bir ağacı budamamıştır. İlk gün dikilen ağaç sayısı neyse bugün de odur.

 

Konut çevresindeki sözde yaşam alanları kaderine terk edilmiş Afrika mülteci kampına benziyor.Edremit TOKİ sakinleri mevcut ağaçların, yeşil alanların susuzluktan kuruduğunu söyledi.  Yönetimi arayarak kendilerine peyzaj, bakım, ağaç dikme, çiçeklendirme zaten olmadığını söyledim. Mevcut ağaçlar ve çimler de sulanmadığı için kurumuş, her yer çöle çöplüğe dönmüş. Yazıktır, günahtır yön-et-im bakıyor, ama görmüyo. Yönetimi aradığımda 'VASKİ'nin ağaç ve çimlerin sulanmasına izin vermiyor. Hatta sulama yapılmasından dolayı ceza vermiştir' yanıtını aldım" demiştim.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme