VASKİ'nin su kesintileri bitmiyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan su kesintilerinden bıktıklarını belirten vatandaşlar, yetkililere seslenerek, susuzluğa bir an evvel çözüm bulunmasını istediler. Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, VASKİ'nin gece yarısı operasyonuyla su kesintisi yaptığını belirterek, 'VASKİ'nin vatandaşı önceden bilgilendirmeden, gece yarısı operasyonuyla şehrin suyunu kesmesi insan haklarına aykırıdır ve açıktan suç işlemiştir. VASKİ yalnızca su kesintileriyle değil, her anlamda sorun üreten, sorun çözemeyen muhtar döven ve bildiğini okuyan bir kurum olmuştur.  VASKİ vatandaşların tepkilerine kulak tıkamamalı. VASKİ yaptığı yanlışlardan dönmeli' dedi.

VASKİ'nin su kesintileri bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VASKİ tarafından farklı mahallelerde yapılan su kesintileri vatandaşın tepkisini çekiyor. Şehir merkezinde yaptığı su kesintileriyle aylardır esnafı mağdur eden VASKİ, kesintilerle ilgili hiçbir açıklama yapmadığı için vatandaşlardan tepki topluyor.

Şehir merkezinde yaşanan su kesintisi hem esnaflardan hem de vatandaşlardan büyük tepki topluyor. Çarşı merkezinde ve farklı mahallelerde yaşanan su sorunu yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaflar ve vatandaşlar, söz konusu sorunun bir an evvel giderilmesini istediler.  Özellikle suya çok daha ihtiyaç olan hijyen gerektiren işletmelerde çalışanlar, su kesintisinin hijyen koşullarını olumsuz etkilemesinden dolayı endişe duyuyor.

“SU KESİNTİLERİ SON BULSUN”

Vatandaşlar yetkililere seslenerek, “VASKİ son aylarda yaptığı su kesintileri yüzünden hayatı bize zehir etti. Su kesintileri yüzünden ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. VASKİ’nin vatandaşları mağdur etmeye hakkı yok. Vatandaşların en temel hakkı olan su kesilmemeli. Bakım onarım çalışmaları kapsamında su kesintileri yapılacaksa önceden vatandaşlar bilgilendirilmeli. Herkes birkaç saatlik de olsa önlemini alır ama gelin görün ki VASKİ günlerce vatandaşları susuz bırakıyor. Buna artık birilerinin dur demesi gerekiyor. Su kesintileri yüzünden ilimizde salgın meydana gelebilir. Umarız yetkililer sesimize kulak vererek sorunumuzu giderir” dediler.

“VASKİ AÇIKTAN SUÇ İŞLEMİŞTİR”

SU kesintilerine tepki gösteren Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Bilindiği üzere VASKİ 10 Ağustos tarihinde 6 gün süreyle Van’ın genelinde su kesintisine gitme kararı almıştı. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak su kesintisinin ertelenmesiyle ilgili açıklama yapmıştık. Çünkü yaz mevsiminin en sıcak günlerinde şehri susuz bırakmanın akla ziyan olduğunu dile getirmiştik. VASKİ de tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Aklın yolu birdir ve gerektiğinde tarihsel olarak bu su kesintisinin yanlış olduğunu nihayetinde anlamıştır ancak önceki geceden itibaren hiçbir önlem alınmadan, hiçbir duyuru yapılmadan adeta gece yarısı operasyonuyla şehrin suyu kesildi. En önemlisi de insan haklarına aykırı bir durumudur. Siz bilgi vermeden, vatandaşları haberdar etmeden nasıl su kesintisine gidersiniz? Dolayısıyla su kesintisinin zamanlama olarak uygun olmadığını ancak eğer ki bir arıza varsa ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bakım onarım çalışmalarının yapılmasına karşı değiliz. VASKİ vatandaşı öncesinde bilgilendirmeden, gece yarısı operasyonu ile suyu kesip insanları mağdur edip susuz bırakması insan haklarına aykırıdır ve açıktan suç işlemiştir. VASKİ yalnızca su kesintileriyle değil, her anlamda sorun üreten, sorun çözemeyen muhtar döven ve bildiğini okuyan bir kurum olmuştur.  VASKİ vatandaşların tepkilerine kulak tıkamasın. VASKİ yaptığı yanlışlardan geri dönmeli” diye konuştular. HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme