VASKİ Saray'a 11 bin metre içme suyu hattı çekti

VASKİ, Saray'ın su sorununu gidermek için aylardır çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Uzun yıllar su sıkıntısı yaşayan ilçeye şimdiye kadar 11 bin metre yeni içme suyu hattı ve yaklaşık 400 metre yeni kanalizasyon hattı çekildi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (VASKİ) bağlı İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı, Van’ın tüm ilçelerinde su sıkıntısını girmek için sahadaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Van’ın sınır ilçesi olan Saray’ın mahallelerinde de yıllardır bitmeyen su sorunu VASKİ tarafından çözüldü. 

Saray’ın 11 mahallesinde çalışmalarını tamamlayan ekipler, bugüne kadar 11 bin metre yeni içme suyu hattı ve yaklaşık 400 metre yeni kanalizasyon hattı çekti. bir çok mahallede ise çalışmalar devam ediyor. 

11 mahallede çalışmalar bitti

Saray’a bağlı Sırımlı, Atatürk, Mahmudiye, Örenburç, Beyarslan, Karahisar, Turan, Çaybağı, Baltepe Kurucan ve Kapıköy mahallerinde yapılan çalışmalar sona erdi. Bu mahallere 11 bin metre yeni içme suyu hatları çekildi ve vatandaşın hizmetine sunuldu. Bu çalışmaların yanında da yaklaşık 400 metre kanalizasyon hattı çekildi. 

‘Eskiden köye tankerlerle su geliyordu’

Sırımlı Mahallesi Muhtarı Necdet Önler, kendi mahallesinde uzun yıllardır su sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yıllarıdır bu köylere tankerlerle su geliyordu ama gelen su kimseye yetmiyordu. Daha sonra gidip VASKİ yetkilileri ile var olan sorunu konuştuk. Gelip yerinde baktılar, tespitler yapıp çalışmalarına başladılar ve mahallemizin su sorununu tamamen ortadan kaldırdılar” dedi.

Muhtar Önler, emeklerinden dolayı VASKİ ekiplerine teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme