• Haberler
  • Van Haber
  • VATANDAŞA BU EZİYET NEDEN? DOĞALGAZ ABONELİĞİ ÇİLEYE DÖNDÜ

VATANDAŞA BU EZİYET NEDEN? DOĞALGAZ ABONELİĞİ ÇİLEYE DÖNDÜ

Van'da doğalgaz kullanımı için abonelik işlemleri ve sayaç alımı yapmak isteyen vatandaşların günü sıra beklemekle geçiyor. Sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen gişe sayısının yetersiz olması nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar Aksa Doğalgaz yetkililerini göreve davet etti.

Burhan Ergin

 

Büyükşehir olan Van gibi bir yerde doğalgaz dağıtım hizmeti veren bu kuruluşun yoğunluğu gidermek için aylardır bir çözüm getirmemesine anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, "Siyasiler, meslek odaları ve yetkililerin Aksa Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketinde oluşan yığılmaları görmeleri ve sorunları çözmelerini istiyoruz. Bu özel şirket mantığını anlamıyoruz. Doğalgaz aboneliği vatandaşlar için çileye döndü. Personel ve gişe sayısı artarsa sorun çözülür ancak vatandaşı düşünen yok" ifadelerini kullandılar.

Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş'de oluşan yoğunlun çağdaş yönetim ve kurum anlayışıyla giderilmesi gerektiğini kaydeden bir vatandaş, "Ben kamu kurumunda çalışıyorum. Aldığım sıra numarası 3 saat sonra geliyor. Görevimi bırakarak 3 saat burada beklemem mümkün değil. Sıra aldım geldim sıram şimdi geçmiş. Dalga geçer gibi yeniden sıra al deniliyor. Bu nasıl özel kuruluş, vatandaş olarak saygın ve güler yüzlü bir ortamda hizmet almak istiyoruz. Hem para ödüyoruz hem de eziyet çekiyoruz. Allah kabul etmesin. Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş yetkililerini denetleyecek, uyaracak kurum, siyasi veya yetkili yok mudur? Vatandaşa yazık günah değil mi? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun hemen müdahale etmesi gerekiyor " şeklinde konuştular.

Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş'de abonelik işlemleri için sıra bekleyen insanların gerildiğini ve yıprandığını söyleyen bayan vatandaş, "Ben çocuğumu komşuma bıraktım geldim. Saatlerdir bekliyorum. Koca bir kentin işlemi 5 kişiyle yürütülüyor. Bu vatandaşa hakarettir. Biz hizmet satın alıyoruz ama çile çekiyoruz. Geçici de olsa gişe arttırmak çok mu zordur. Vatandaşa eziyet edildiğini kimse görmüyor mu? Şahsen ben protesto ediyorum. Hastası, sorunu, işi mazereti olan binlerce insan var. Bir abonenin işlemi 10 dakika sürüyor. Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin müşteri memnuniyet gibi bir derdi yok. Vatandaş beklesin. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" diye konuştular.

Abonelik işlemleri için erken saatlerden itibaren Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin Atatürk Stadyumu karşısındaki hizmet binasının giriş katındaki gişelerde saatlerce bekleyen vatandaşlar soruna çözüm bulunmasını istiyorlar.

 

Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri ise yığılmanın TOKİ konutlarının doğalgaza geçmesinden kaynaklandığını ileri sürdüler.

Bakmadan Geçme