Vatandaşlar ekonomik sıkıntı altında eziliyor

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı alım gücü iyice düşen vatandaşlar fiyatların aşağı çekilip pahalılığa dur diyerek çözüm bulunmasını istiyor. Kiraların en çok arttığı iller arasında yer alan Van'da sorunun çözümü için yetkililere seslenen vatandaşlar, geçinemediklerini ifade ediyorlar.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik zorluklar, vatandaşların alım gücünü ciddi şekilde etkilemekte. Bu sıkıntıların yaşandığı, bariz şekilde hissedildiği yerlerden biri olan Van'da, vatandaşlar kiraların aşırı yükselmesinden dolayı geçinmekte zorlanıyor. Artan pahalılık ve reel ücretlerdeki enflasyona bağlı maaşların, alım gücünün erimesi nedeniyle yaşam maliyetleri katlanarak artan kent sakinleri, yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyor.

ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ VATANDAŞLARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Yüksek enflasyon, artan işsizlik ve reel ücretlerdeki gerileme, vatandaşların alım gücünü büyük ölçüde etkiledi. Özellikle temel gıda ihtiyaç maddeleri için yapılan harcamalarda ciddi bir yükseliş gözlemlenirken, vatandaşların tasarruf yapma imkanı ortadan kalkarak insanlar günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Bu durum, özellikle sabit gelirli ve düşük gelir gruplarına mensup insanların hayatını gitgide zorlaştırıyor.

VAN'DA KİRA FİYATLARI TAVAN YAPTI

Ekonomik sıkıntıların en çok hissedildiği illerden biri olan Van'da, vatandaşlar kira fiyatlarındaki yüksek artıştan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Birçok bölgede kira fiyatları, asgari ücrete yaklaşırken, vatandaşlar barınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Kira ödemek için gelirlerinin büyük bir kısmını harcamak zorunda kalan vatandaşlar, diğer ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.

Vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yetkililere seslendi. Fiyatların aşağı çekilmesi ve kira artışlarına düzenleme getirilerek keyfi uygulamaların önüne geçilip sıkıntı yaşayan insanların daha da mağdur olmamaları için çözüm üretilmesini, geçinemediklerini ve ekonomik olarak zor durumda olduklarını ifade etti.

Yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini vurgulayan kent sakinleri, aksi takdirde kiracı, ev sahibi arasında anlaşmazlıklar, huzursuzluklar ileri boyutlara taşınarak daha da zor duruma düşeceklerini söyledi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, insanların alım gücünü düşürüp yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilemekte. Kiralardaki fahiş artışlar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan kent sakinleri, hükümetin önceden belirlemiş olduğu yıllık yüzde yirmibeş kira artış oranının temmuz ayında sona erecek olması kiracı ev sahibi arasındaki anlaşmazlıkları olumsuz etkileyeceğinden, hükümetin şimdiden kiracı ve mal sahibini karşı karşıya getirmeyecek rakamı belirleyip sorunu çözmesi istenilmektedir. Yasalarla bu işin çözülmesi toplum barışı ve huzurun sağlanması açısından çok önemlidir.  Acil önlemlerin alınması, toplum barışı açısından yaşam şartlarının iyileştirilmesi açısından hayati önem taşıyor.

Bakmadan Geçme