• Haberler
  • Güncel
  • Vatandaşlar sıcak havanın keyfini parklarda çıkarıyor

Vatandaşlar sıcak havanın keyfini parklarda çıkarıyor

Yaz mevsiminin gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar parklara akın edip hoşça vakit geçirerek sıcak havanın keyfini çıkarıyor.

Evren Doğruer

Uzun süredir etkili olan yağışlı ve serin hava yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Şehir merkezinde sıcaklık 20 dereceye kadar yükseldi. Güneşli havayı gören vatandaşlar, şehir merkezindeki parklara akın etti. Küçük büyük herkes yeşil alanlarda güzel havanın tadını çıkarttı.

Çocuklarıyla birlikte parkta güzel vakit geçiren anneler, güneşli ve güzel bir günde ailecek dışarı çıktıklarını, çocuklarının parkta çimenlerin üzerinde oynayıp, zıplayıp çocuk oyun gruplarında, salıncaklarda eğlenip hoşça vakit geçirdiklerini belirttiler.

Kimileri piknik çantasını alıp, kimileri termoslarına çaylarını doldurup parkların yolunu tuttu. Parklarda piknik yapıp çay içen ailelerin yanı sıra arkadaşlarıyla gölgelik yerlerde istop, yakan top oynayan gençlere eşlik edip günün tadını çıkardılar.

“Çiçek ekimi, bakım onarım gibi çalışmalara daha fazla ağırlık verilmeli”

Şehir merkezinde bulunan parklarda da güzel vakit geçirdiklerini belirten vatandaşlar, “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte hava sıcaklıkları arttı. Yaz artık yüzünü iyice göstermeye başladı. Bundan sonra günden güne sıcaklar daha çok kendini hissettirecek. Havanın güzel olmasını değerlendirelim dedik. Burada oturup hava alıyoruz. Uzun süredir dışarı çıkamadık, havanın sıcak olması bize de vesile oldu. Bizde sıcak havayı fırsat bilerek hem yürüyüş yapmak için hem de temiz hava almak için parklarda vakit geçiriyoruz. Yetkililer ayrıca parklarda çiçek ekimi, bakım onarım gibi çalışmalara daha fazla ağırlık vermeli. Yeşil alanlar, ağaçlar oksijen almamızı sağlıyor, Parklarda temiz hava alabiliyoruz. Yetkililerin ilimize daha fazla yeşil alan ve park kazandırması gerekiyor. Yeşil alanlar vatandaşların temiz hava, nefes aldığı yerlerdir. Onun için gereken önem her zaman verilmelidir. Şuan parklarımız gayet temiz ve bakımlı görünüyor. Bu çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dediler.

“Van için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz”

Vatandaşların daha temiz ve düzenli bir ortamda aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri için parklarda geniş çaplı peyzaj çalışması yürütüldüğünü belirten belediye yetkilileri ‘‘Parklarımızda düzenli bakım yapıyor, yemyeşil ve tertemiz olması için durmaksızın çalışıyoruz. Amacımız, hemşerilerimize daha sağlıklı, temiz ve huzurlu ortamlar sunmaktır. Hemşehrilerimizin yeşil alanlardan en iyi şekilde faydalandığı, çocuklarımızın mutlu ve huzurlu şekilde parklarımızda oyunlar oynadığı bir Van için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme