Vatandaşlardan sorumsuz sürücülere tepki

Van'da otobüs durakları sorumsuz sürücülerin işgali altında. Sürücüler tarafından Ezberciler İş Merkezi önünde park edilen araçlar Kevenli TOKİ ve Şabaniye Otobüsleri durağında bekleyen yolcuları mağdur etmesi üzerine vatandaşlar bu duruma sert tepki göstererek, yetkilileri göreve davet etti.

Burhan Ergin

 

Van'ın büyük sorunlarından biri olan park sorunu bir türlü bitmek bilmiyor. Daha önce Van'ın en işlek caddelerini işgal eden bilinçsiz sürücüler bu kez de otobüs duraklarına göz dikti. Yasak olmasına rağmen otobüs duraklarına araçlarını park eden bilinçsiz sürücüler hem vatandaşların hem de yolcuların tepkisini topluyor.

 

"GEREKİRSE CEZAİ İŞLEM UYGULANMALI"

Yaşadıkları mağduriyeti gazetemize anlatan yolcular, yetkilileri göreve davet ederek, "Van'ın en büyük sorunlardan biri olan park sorununa bir yenisi eklendi. Daha önce bilinçsiz araç sürücüleri yola park ediyorlardı. Hadi ona alıştık, peki bunlar otobüs duraklarından ne istiyor? Bu memlekette sesi gür çıkan biri yok mu? Biz bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Gerekirse cezai işlem uygulanmalı, vatandaş olarak mağduriyet yaşıyoruz. İnşallah söz konusu sorun bir an evvel çözülür" ifadelerini kullandılar.

 

"DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Van Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araç şoförleri ise araç sürücülerinin daha duyarlı olması gerektiğini savunarak, "Maalesef duraklara geldiğimiz zaman yolcularımızı yolun ortasında indirip bindiriyoruz. Bilinçsiz park eden araçlar yüzünden mecburen yolun ortasında duruyoruz ve arkamızdaki trafiğinde yoğunlaşmasına ve sıkışmasına neden oluyoruz. Onun için tüm araç sürücülerinden duyarlılık bekliyoruz ve toplu taşıma araçlarının kullanımına sunulan duraklara araçlarını park etmemelerini istiyoruz" diye konuştular.

Bakmadan Geçme