• Haberler
  • Güncel
  • Yalı Mahallesi'nde hayvan sahiplerine çevre koruma uyarısı

Yalı Mahallesi'nde hayvan sahiplerine çevre koruma uyarısı

İpekyolu Belediyesi, Yalı Mahallesi'nde bulunan ahır ve hayvan sahiplerine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar, çevre sağlığı ve halk sağlığı açısından büyük önem taşımakta. Belediye, ahırların çevreye olumsuz etkilerinin önlenmesi, kurallara uyulması için 10 günlük süre tanıdığını bildirdi.

Ahırların bulunduğu Yalı Mahallesi’nde yapılan denetimlerde, hayvan bakımı ve ahırların durumu gözden geçirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu süreçte ahırların çevreye verdiği zararlar, etrafa yaydığı kötü kokular, hijyen koşulları ve hayvan sağlığı gibi birçok faktör değerlendirildi. Yapılan açıklamada, “Hayvancılık faaliyetlerinin çevreye etkileri ve halk sağlığı göz önünde bulundurularak, gerekli önlemler alınmıştır. Süreç boyunca gerekli denetimlerimiz devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

Uyarılar, hem çevre koruma hem de halk sağlığı açısından büyük öneme sahip. Ahırların bulunduğu yerlerde, hayvanların bakımı sırasında hijyenik kurallara uyulmadığında, kötü koku ve çeşitli hastalıkların yayılması gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durum, sadece çevreyle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda mahallede yaşayan insanların sağlığını da tehdit ediyor. Belediye, bu tür olumsuz etkileri asgariye indirmek için gerekli tedbirleri almaya çalışıyorlar.

İpekyolu Belediyesi açıklamasında, “Yalı Mahallesi, Erzurum Caddesi üzerinde bulunan ahır ve hayvan sahiplerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerekli uyarılar yapılmıştır. Ahır faaliyetlerinin çevreye etkileri ve halk sağlığı göz önünde bulundurularak, ilgili kurallara uyulması için 10 gün süre tanınmıştır. Çevremizin korunması ve sağlıklı yaşam alanı oluşturulması adına alınan bu tedbirlere dikkat edilmesi önemle rica olunur. Süreç boyunca gerekli denetimlerimiz devam edecektir” ifadelerine yer verildi. 

İpekyolu Belediyesi, uygulamalarıyla sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. Çevre koruma, sadece belediyenin değil, aynı zamanda tüm vatandaşların sorumluluğunda olan bir konudur. Bu nedenle, bu tür uyarılara ve alınan tedbirlere uyulması büyük önem taşımaktadır. Belediye, süreç boyunca düzenli denetimler yaparak, ahırların çevreye olan etkilerini izlemeye devam edeceğini açıkladı.

Yalı Mahallesi’nde bulunan ahır ve hayvan sahiplerine yönelik yapılan uyarılar, hem çevre hem de halk sağlığı açısından önem arz etmektedir. İpekyolu Belediyesi, ahır konusunda halktan destek bekliyor. Hayvan ve ahır sahiplerinin verilen süre içinde gerekli düzenlemeleri yapmaları ve çevre koruma konusunda duyarlı olmaları, sağlıklı bir yaşam alanının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Bu tür alınan tedbirlerle, benzer sorunların yaşanmaması için örnek teşkil etmeli. 

Yorumlar 2
Köyü şehre taşıyanlar. 30 Ağustos 2024 15:24

SÜPHAN MAHALLESİNDE, KAVURMA MAHALLESİNDE VE ŞABANİYE MAHALLESİNDEKİ ONLARCA AHIR NEDEN VAR? BİZ BU MAHALLELERDEKİ ON BİNLERCE AİLE ŞEHİRDEN ARSA VE EV ALDIK. ŞEHİRDE YAŞAYACAĞIZ DİYE DÜŞÜNDÜK. ÇEVREMİZDE HAYVAN BESLEYEN, KÖY VE KIR HAYATINI ŞEHRE TAŞIYAN,KOKU VE KİRLİLİKLE BİZLERİ RAHATSIZ EDENLERDEN ŞİKAYETÇİYİZ. EDREMİT BELEDİYESİ BU SORUNA ACİLEN ÇÖZÜM BULSUN

BELEDİYELER BU SORUNU ÇÖZSÜN. 30 Ağustos 2024 15:17

Şehrin ortasında، mahallenin ortasında ahır yapıp 50, 100, 150, 200 küçükbaş hayvan beslemek hangi aklın ürünü... Birisi bu insanlara buranın köy, mera, yayla olmadığını, 600 bin insanın yaşadığı bir BÜYÜKŞEHİR olduğunu hatırlatsın. Mahallelerin ortasında, sitelerin içinde ve çevresinde hayvan otlatmak, sürüleri biu yol ve kaldırımlarda yürütmek, her yeri hayvan dışkıları ile kirletmek, koku ve hastalık yaymak hatta hayvan yünlerinin içindeki kenelerin çevreye dağılmaları a sebep olmak ayrı bir kabahat... Neresinden baksanız akla,bilime, şehrin kurallarına aykırı... Hayvan besleyecek olanlar ya köylerine dönsünler veya ahırlarını şehrin 20 km dışına, mahallelerin dışına çıkarsınlar.

Bakmadan Geçme