Yapabildin mi çocuk?

Öncelikle siz değerli okuyucularımızın yeni yılını kutlar, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini dilerim.

Öncelikle siz değerli okuyucularımızın yeni yılını kutlar, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini dilerim.

 

Evet çocuk;

 

Van'da büyüyorsan sormak istiyorum. Van'ın kışlarını az çok yaşamışsındır, şimdilerde kar kaç gün kalıyor yerde bilemem ama sorayım.

 

Hiç 30 cm karda pazar sabahı arkadaşların ile hatta yaşça büyük ağabeylerinle tarlada top koşturdun mu? Balıksırtı, şiş, çember ve zemberek hızegin oldu mu? O hızekler ile vali konağı tepesinden Hüsrevpaşa İlkokulunun önüne kadar kaydın mı?  Kayarken Cumhuriyet Caddesiyle kesişen noktaya arkadaşını nöbetçi diktin mi Araba gelip gelmiyor diye?  Meşrefe (kar küreği), sekavül (çalı çırpıdan süpürge) nedir bilir misin çocuk? Onlar kar temizleme araçlarıdır.

 

Hiç cızlavet lastik ayakkabınla buz tutmuş yerden kaydı mı? Bir tepsiye temiz kar doldurup, üstüne pekmez döküp kaşıkladın mı? Kızaklı at arabalarını gördün mü? Hani Noel babanın kızaklı arabası var ya, işte onu geyikler değil ama atların çekeninden. Grayder ile tanışmadıysan, bazı kasaba ve ilçelerde görme şansın var hala.  Acıtacağını sandığımız ama hiçbir zaman kafa bölgesine atmadığımız kartopu oynarken, içine küçük taş koyup korkuttuğunuz oldu mu?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme