• Haberler
  • Ekonomi
  • Yarım çalışma ödeneğine başvurular başladı... İşte şartlar

Yarım çalışma ödeneğine başvurular başladı... İşte şartlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yarım çalışma ödeneğine yönelik açıklama geldi. Bakan Işıkhan, İŞKUR üstünden başvuruların başladığını duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği başvuru işlemlerini İŞKUR e-Şube’den gerçekleştirilebilecek” dedi.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği başvurularının İŞKUR e-Şubesinden yapılabileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda TÜRKİYE İŞ KURUMU hizmetlerini dijital ortama taşımaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği başvuru işlemlerini İŞKUR e-Şube üzerinden de gerçekleştirebilecekler.

YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞ NEDİR?

İş Kanunu kapsamında kullanılan doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere belirli koşullar altında 60 ila 360 gün arasında haftalık çalışma süresinin yarısı kadar verilen ücretsiz izindir.

Analık hali izninin bitiminden itibaren haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilmiş olan kişilerin aranan şartları sağlamaları halinde çalışmadıkları süre için verilen ödenektir.

Analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma belgesi ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında, başvuruda gecikilen süre doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği almaya hak kazanılan toplam süreden düşülerek ödeme yapılmaktadır.

Bakmadan Geçme