Yarım kalan yıkım tamamlandı

2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından ağır hasar gören Büyükşehir Belediyesi'ne ait Eski Belediye İş Merkezi'nin yıkım çalışmalarının yarım kalmasını 'Riskli binalar tehlike saçıyor' başlığıyla gündeme taşıyan Vansesi Gazetesi'nin haberinden sonra harekete geçen ekipler yarım kalan yıkımı tamamladı.

Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Kurulduğu günden bu yana Van’ın sorunlarını çözmek için çalışan Vansesi Gazetesi Van depreminden sonra ağır hasar alarak geçtiğimiz yıl yıkımı başlatılan ancak bir süre sonra yıkım çalışmaları durdurularak yarım kalan eski belediye iş merkezinin tehlike saçtığı haberinden sonra harekete geçen ekipler yarım kalan yıkımı tamamlayarak olası bir faciayı önledi.

“Riskli binanın yıkımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında yaşamış olduğumuz depremlerin ardından hasar gören belediye iş merkezinde geçtiğimiz yıl yıkım çalışmaları başlamıştı ancak bir süre sonra yıkım çalışmaları durdurularak binanın yıkımı yarım bırakılmıştı. Yaklaşık bir yıldır yıkımın tamamlanması için her türlü girişimde bulunduk ancak bu zamana kadar kimse sesimizi duymuyordu. Ülkemizin, Van’ımızın ve bölgemizin köklü gazetesi Vansesi’nin geçtiğimiz gün yaptığı haberden sonra yetkililer harekete geçerek yarım kalan yıkımı tamamladı. Allah kendilerinden razı olsun. Olası bir facianın önüne geçtiler. Çünkü hakikaten gönül rahatlığıyla hareket edemiyorduk. Bina her an yıkılacakmış gibi duruyordu. İnsanlar arasında korkuya neden oluyordu. Van’ımızın da imajını zedeliyordu. Çünkü yerli ve yabancı turistler bina gördüklerinde ürküyordu. Ekipler binayı yıktırarak içimize su serpti. Bundan böyle gönül rahatlığıyla işimize gelip gideceğiz. Gözümüz arkada kalmayacak. Riskli binanın yıkımında başta Vansesi Gazetesi olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dediler. TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme