Yasak sonrası çarşı bayram yerine döndü

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 gün süreyle getirilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle Van'da vatandaşlar çarşıya akın ederek kentin en işlek caddelerinde ve ara sokaklarda yoğunluk oluşturdu.

Hacı Yılmaz

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 gün süreyle getirilen sokağa çıkma yasağı, önceki gece 00.00 itibariyle son bulmuştu. Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının son bulmasının ardından dün gün boyu Van'daki en işlek cadde ve ara sokaklarda yoğunluklar oluştu. 

Çarşı merkezinde, ara sokaklarda uyarı ve önlemlere aldırış etmeden bir kısmı maske takmadan yoğunluk oluşturan vatandaşlara çevreden tepki yağdı. Vatandaşların genel anlamda özgürlüğünü ve dışarı çıkma kısıtlama süresini bu tür duyarsızlıkların meydana getirdiğini, vakaları uzattığını kaydeden duyarlı vatandaşlar herkesi sorumlu davranmaya davet etti.

Özellikle PTT, Banka önlerinde kuyruklar oluştuğu, ara sokaklarda yığılmalar gözlemlenirken, vatandaşların sosyal mesafeye ve temasa dikkat etmedikleri gözlendi.

Bakmadan Geçme