Yaşamın şifresi su, sevginin şifresi güven

Her tohum, her cenin yaşamına su ile başlar çünkü su yaşamın kaynağıdır. Su dünyada en çok bulunan ve en çok kullanılan madde olmakla birlikte berraklığı, saflığı, temizleyici, arındırıcı, güzelleştirici ve tazeleyici özelliği ile hayatımızın vazgeçilmezlerinin ilk sırasında yerini almıştır, almaya da devam edecektir.

Her tohum, her cenin yaşamına su ile başlar çünkü su yaşamın kaynağıdır. Su dünyada en çok bulunan ve en çok kullanılan madde olmakla birlikte berraklığı,  saflığı, temizleyici, arındırıcı, güzelleştirici ve tazeleyici özelliği ile hayatımızın vazgeçilmezlerinin ilk sırasında yerini almıştır, almaya da devam edecektir.

 

Yaşamsal kaynağımız su, evrenin sırrı, toprağın bereketi,  insanoğlunun sofrasını donatan, zürriyetini devam ettiren,  Anadolu insanının sofrasındaki ekmeğinin aşının bir bakıma olmazsa olmazıdır. Bir balıkçı için ekmeğini sudan çıkaranların ekmek teknesidir. Suyun Kullanılmayan hiçbir alanı yoktur. Demirci ustası demire su vererek sertleştirir, ayrı bir maden çelik elde eder. İnsanoğlunun en ilkel yaşamından en modern yaşamına kadar değişmeyen tek madde su olmuştur. İnsan vücudunun 60'ını-70'ini su oluşturur. Bir cenin dünyaya gelene kadar su keseciğinin içinde gelişimini tamamlar, doğum anında kese patlar ve bebek dünyaya gelir. Mucize bu olay bize suyun yapısının bir sinir sistemi gibi tüm uyarılara tepki gösterdiğini hatta bir hafızasının olduğunu da göstermez mi? Ayın çekim özelliğine bağlı suyun alçalıp yükselmesi yani med cezir anında bu doğa olayında tüm tabiat etkilenir. Bu enrejiden etkilenen Okyanuslar, denizler taşar. Bu doğa olayı okyanusların yanında kum tanesi sayılabilecek biz insanları da etkiler. Canlılarda özellikle insanlar hem Yeni Ay hem de Dolunay döneminde pek hoşa gitmeyen etkiler yaşarız; bedenen, ruhen ve zihnen.

 

Bizdeki bu ruhsal değişimlerin sebebini uzmanlar vücudumuzun 70'i nin su olmasından kaynaklandığını açıklarlar. Çünkü su hayattır,  yaşamın ta kendisidir. Geçtiği her yeri adeta cennete çeviren su hayat vericidir.  Denize kıyısı olan kentler ve liman şehirleri kültürel değişimin en yoğun yaşandığı yerlerdir medeniyetlerin şekillenmesinde büyük ölçüde yer alan su bize medeniyetin kaynağı olduğunu gösteriyor.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme