• Haberler
  • Güncel
  • Yaşar Adıyaman'ın yeni kitabı Simer Yayınevi'nde çıktı

Yaşar Adıyaman'ın yeni kitabı Simer Yayınevi'nde çıktı

Kültür, sanat, edebiyat alanında kitap okuma alışkanlığı kazanmanın önemi ve bağımlılıkla mücadele kapsamında başarılı çalışmalarla takdir toplayan Van Şair ve Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı, Simer Yayınevi Koordinatörü şair yazar Yaşar Adıyaman, 12. kitabı 'Önce Sevgi Sonra Çare' adlı kitabı Simer Yayınevinde çıkarak okurlarla buluştu.

Onbeş yıldır madde bağımlılığı üzerine çalışmalar yapan ve seminerler veren şair yazar Yaşar Adıyaman’ın yaklaşık beş yıldır üzerinde çalıştığı Önce Sevgi Sonra Çare kişisel gelişim kitabı çıktı. Bağımlılık, bağımlılık yapıcı, kişisel gelişim, psikoloji konuların ele alındığı, yaklaşık 30 farklı konunun yer aldığı 128 sayfalık kitabı okuyucularla buluştu.

Yaşar Adıyaman yaptığı açıklamada “Geleceğimiz olan gençleri, bugünün çocuklarına verdiğimiz değeri, aman çocuğum yere düşmesin, aman çocuğum acı çekmesin, aman çocuğum ne olacak kaygısından ziyade onları hayata hazırlamak zorundayız. Çocuklara sorumluluk ve aidiyet duygusu ile bilgiden önce bilinç ile hem onlara hem de insanlığa bir gelecek hazırlamak mecburiyetindeyiz. Yeni nesil ultra "Z" kuşağı kavramı küresel bir köy olmuş dünyanın, karmaşık yapısı içinde uygulamalı eğitimler, göreceli kavramlar ve kazanımlarla çocuğu gelecek kaygısı taşımadan donanımlı bir şekilde yetiştirmeliyiz. Bugünün çocuklarını başta uyuşturucu madde bağımlılığı olmak üzere her türlü bağımlılıktan uzak, kendi ayakları üzerinde durabilecek birer birey olarak topluma yöneltilmiş genç bir beyin ile hayatın tüm zorluklarını bilerek ve sevgimizi onların aynalarına yansıtarak yetiştirmeliyiz” dedi.

“Çocuklarımıza sevgimizi göstermeliyiz”

Kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan şair-yazar Yaşar Adıyaman, Anne ve babalara seslenerek, “Bu kitap her evde, her bireyde planlı ve baş ucu kitabı olarak okunmalıdır. Bu kitap tamamen gerçeklerden oluşan bir kitaptır. Devamını da inşallah yazacağız. Öncelikle çocuklarımıza sevgimizi göstermeli ve ne kadar değerli olduklarını onlara hissettirmeliyiz. Her istediklerini alıp onları doyumsuz bireyler olarak yetiştirmemeliyiz. Sorumluluk bilincini çok küçük yaşlardan başlayarak çocuklarımıza aşılamalıyız. Çocuklarımızın sorunlarını ertelememeliyiz, onların sorunlarıyla birebir ilgilenmeliyiz. Onların arkadaş çevresini mutlaka çok iyi tanımalıyız. Onlara ahlaki olarak model olmalıyız. Onları bizim istediğimiz alanlara değil, kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlara yönlendirmeliyiz” diye konuştu.

“Uyuşturucu geleceğimizi yok etmektedir”

Yaşar Adıyaman açıklamasının devamında “İnsan değerli bir varlıktır. Eğer kendini bilirse yüce Allah'ın insanı neden üstün bir varlık olarak yarattığını ve iyilik fıtratı üzerine yaratıldığını anlayacaktır. Böylece kendine, insanlığına zarar vermeyecek ve sigara ile başlayan ölümle sonuçlanan kötülüklerin başında gelen madde bağımlılığı gibi zararlara bulaşmayacaktır. Öncelikle insan olgusu üzerinde duracak sonra insanı aciz duruma düşüren iradesini kullanmayı engelleyen madde bağımlılığı üzerine sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Yüce Allah insanı eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır yani yaratılanların en üstünü... Bizleri akıl ve düşünme gibi yeteneklerle donatmıştır. İnsanı yücelten bu özellikler maalesef uyuşturucu denilen adı üstünde insanın beynini uyuşturan insanı düşünmekten alıkoyan maddelerle olumsuz şekilde etkilenmekte hatta toplumdan soyutlanmamıza neden olan uyuşturucu geleceğimizi yok etmektedir. Oysa bizim millet olarak uyuşmayan beyinlere, iradesini kullanabilen aktif çalışkan bireylere ihtiyacımız vardır. Uyuşturucu insanın işlevini değiştirir. İnsanı ve toplumun geleceğini yok eder İnsanın iradesini kullanmaya engel olur. İnsanı fiziksel ve ruhsal olarak bağımlı hale getirir bu durum insanı toplumdan soyutlanmaya hatta dışlanmaya kadar götürür. Peki, ebeveyn olarak bize düşen nedir, çocuklarımızı bu bataklıktan nasıl koruyabiliriz: Öncelikle çocuklarımıza sevgimizi göstermeli ve değerli olduklarını hissettirmeliyiz. Onların her istediklerini alıp doyumsuz bireyler olarak yetiştirmemeliyiz. Onlara sorumluluk alma duygusunu daha çocukluktan itibaren aşılamalıyız Çocuklarımızı sorunlarını ertelememeliyiz onların sorunlarıyla birebir ilgilenmeliyiz. Çocuklarımızın arkadaş çevresini mutlaka tanımalıyız. Onlara ahlak bakımından iyi örnek olmalıyız Onları bizim istediğimiz alanlara değil kendi istedikleri ve başarılı olacakları alanlara yönlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Sevginin açamayacağı kapı yoktur”

Adıyaman son olarak şunları söyledi; “Bütün bunlara rağmen uyuşturucu illetinin pençesine düşen çocuklarımızı dışlamamalıyız ve tedavileri için gereken desteği sağlamalıyız. Bu konuda işini sadece maddiyat olarak düşünen değil de kendini insanlığın kurtuluşuna adamış işinin ehli uzman doktorlarımızın desteğiyle evlatlarımızı topluma yeniden kazandırmalıyız. Aynı zamanda bu illetle mücadele etmeliyiz. Mücadele etmek sadece bireysel olmaz topyekûn mücadele etmek için önce madde bağımlılığı dindarlığı yapan psikiyatrist Dr. uyuşturucu dernekleri ve bu işi para karşılığında yapan derneklerden uzak durmalıyız ama temleri tercih etmeliyiz. Uyuşturucu tuzağına düşmüş gençler size sesleniyorum. Bu illetin tuzağına düşen sevgili gençler araştırıp kendi kendinizi tedavi etme yollarını arayın. Kendinizi tanıyın insan olarak Kuranı Kerim mealini mutlaka okuyun. Değerli anne babalar; Çevrenizde ailenizde uyuşturucu kullanan madde bağımlısı olan kişileri topluma kazandırmanın ilk yolu ötekileştirmeden sevgi ile yaklaşın Geriye dönük travma yaratacak sorular sormayın Geleceği şekillendirmeden önce istekli olup olmadığına bakın Bazen hiçbir şey yapmamak en iyi çözüm olabilir Sabırlı olmak gerekir. Bazen iyilik yaptığınızı düşünerek kötülük yapıyor olabilirsiniz Bu tip kişilere hasta olarak yaklaşmak lazım Kanser size ne ifade ediyorsa uyuşturucu kullananda aynı şeyi ifade eder unutmayın; sevginin açamayacağı kapı yoktur.”

Önce Sevgi, Sonra Çare kitabını almak isteyen okurlar kitapçılarda ve seçkin internet sitelerinden ulaşabilir. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme