• Haberler
  • Güncel
  • Yaşlılardan Van Valiliği ve Edremit Kaymakamlığı'na çağrı Çınar evi yeniden açılsın

Yaşlılardan Van Valiliği ve Edremit Kaymakamlığı'na çağrı Çınar evi yeniden açılsın

Edremit Eren Kent Mahallesinde, Van Valiliği koordinasyonunda, Edremit Belediyesi tarafından yürütülen YADES-2021 projesi kapsamında yaşlı vatandaşların güzel vakit geçirmesi için hizmete açılan Çınar Evi'nin kapalı tutularak hizmet vermemesine tepki gösteren yaşlı vatandaşlar, Çınar Evi'nin yeniden açılmasını istedi. 

Mülkiyeti Edremit Kaymakamlığı’na ait, Van Valiliği Koordinasyonunda, Edremit Belediyesi tarafından Edremit Eren Kent Mahallesinde yaşlılara hizmet veren Çınar Evi Yaşlı Destek Koordinasyon Merkezi aylardır kapalı tutuluyor. ”Koca çınarlarımız var olsun diye desteğimiz hep sizinle”  YADES-2021 projesi kapsamında faaliyet yürüten seçim öncesine kadar hizmet veren Çınar Evi, seçimden sonra kapalı tutularak hizmet verilmemesine tepki gösteren yaşlı vatandaşlar Çınar Evi’nin bir an evvel açılmasını istiyor.
Çınar Evi’nin kapalı olması, yaşlıların sosyal hayatlarının kısıtlanmasına ve günlük rutinlerinin bozulmasına neden oldu. Yaşlılar, merkezde hoşça vakit geçirerek sosyalleşme ve çeşitli etkinliklere katılarak emekliliğin tadını çıkarıyorlardı. 

Projenin paydaşları Van Valiliği ve Edremit Belediyesi, Çınar Evi'nin neden kapalı tutulduğu konusunda bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Ancak yaşlılar, merkezin yeniden açılarak Eren Kent Mahallesine renk katmasını, yaşlı insanların evlerinden çıkıp Çınar Evinde arkadaşlarıyla, dostlarıyla buluşup nefes almalarını istiyor.

Gazetemize konuşan yaşlı vatandaşlar,  "Çınar Evi, bizim için çok önemliydi. Orada vakit geçiriyor, arkadaşlarımızla sohbet ediyor, etkinliklere katılıyorduk. Merkezin kapalı tutulması bizi çok üzdü. Sizin aracılığınızla Van Valiliği ve Edremit Belediyesi’ne sesleniyoruz. Çınar Evi'nin bir an önce yeniden açılmasını istiyoruz" dediler.

Çınar Evi'nin durumu hakkında netlik sağlanması bekleniyor. Yaşlılar, merkezin bir an önce yeniden faaliyete geçmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

YADES-2021 projesi kapsamında faaliyet yürüten Çınar Evi'nin kapalı tutulması, yaşlıların sosyal hayatlarını olumsuz etkiledi. Yaşlılar, merkezin yeniden açılması için yetkililere seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti. 

Bakmadan Geçme