Yaya'ya yol ver

Yayalar, araç sürücülerinin yayalara yol vermemelerinden dolayı ciddi rahatsızlık duyduklarını dile getirerek özellikle engelli vatandaşların bu konuda büyük sıkıntı yaşadıkları vurgulandı.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için birçok etkinlik yapılmasına rağmen sürücüler yayalara yol vermekte duyarlı davranmıyor. 

Gazetemize konuşan yayalar, "Van'da bazı araç sürücüleri yayalara yol vermiyor. Trafikte her zaman öncelik yayalarındır. Herkes kurallara uymak zorundadır" çağrısında bulundular.

Sorunun temel nedeni olarak, sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamamaları ve yayalara yol vermemeleri gösterildi. Bu durum, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Yayalar, sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamaları ve yayalara öncelik tanımaları gerektiğini vurguladılar. Trafik kurallarına herkesin uymak zorunda olduğu belirtildi.
Engelli vatandaşların, yaya geçitlerinde sürücüler tarafından yayalara yol verilmemesinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıkları dile getirildi. Engellilerin, trafikte güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için sürücülerin daha dikkatli duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Yayalar, sürücülerin trafik kurallarına uymamaları nedeniyle hem kendilerinin hem de engelli vatandaşların büyük risk yaşadıklarını belirttiler. Trafikte can güvenliğinin sağlanması için, sürücülerin yaya geçitlerinde yavaşlamaları ve yayalara yol vermeleri gerekmektedir.

Sorunun çözümü için, yetkili kurumların gerekli önlemleri alarak sürücülerin trafik kurallarına uymaları sağlanmalı. Yayaların güvenli şekilde karşıdan, karşıya geçebilmeleri, hareket edebilmeleri için, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiği belirtildi.

Van'da sürücülerin yayalara yol vermemesi hem kuralsızlık kurallara uymama, hemde büyük bir problem olarak görülmekte ve vatandaşların can güvenliği tehlikeye atılmaktadır. Yetkililer bu konuda acil önlemler alarak yaya güvenliği sağlanmalı. 

Yorumlar 1
VAN GERÇEK BİR BÜYÜKŞEHİR GİBİ OLSUN 10 Ağustos 2024 10:27

Yayalar yaya yollarını kullansın. Araçlar da kaldırımlara ve kaldırım önlerine park etmesin. Kaldırımlar esnaf ve işyeri işgallerinden kurtarılsın. Bu şehirde hizmet, ilgi, düzen ve temizlik olsun.

Bakmadan Geçme