Yazarımız Makedonya'da rektör yardımcısı oldu

Van tarihi üzerine araştırmalar yapan yazarımız, Kafkas Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç Dr. Hasan Oktay balkanların tek Türkçe eğitim veren üniversitesi Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

Hacı Yılmaz

14. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine giren Makedonya'nın kuzeybatısında bulunan, Ege Denizi'ne dökülen Vardar Nehri'nin doğduğu, Şar Dağları'nın yer aldığı, kayak ve spor merkezi, doğal güzellikleriyle ünlü, Gostivar şehrinde yüksek eğitim hizmeti veren Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Van tarihi ile ilgili makaleleriyle okurlarımızın yakından tanıdığı Doç. Dr. Hasan Oktay atandı.

"Makedonya 3 yıl sonra AB'ye girecek"

Balkanlarda Türkiye Türkçesi ile eğitim yapan tek üniversite olan, Makedonya kanunlarına göre kurulan Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine başlayan Vansesi yazarı, Kafkas Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hasan Oktay, Makedonya'nın 3 yıl sonra Avrupa Birliği'ne gireceğini, Vizyon Üniversitesi'nin de AB'nin bir parçası olacağını söyledi.

"Üniversitemize Van'dan da öğrenci bekliyoruz"

Makedonya Türkleri tarafından kurulan Uluslararası Vizyon Üniversitesi'nin 5 fakülte ile eğitim hayatına başladığını kaydeden Doç Dr. Oktay, "Ülke ve bölge insanının geleneksel birikimini, çağdaş bilgiyi ve teknikleri kullanarak belirlemek, değerlendirmek ve yeniden yorumlamak üzere kurulan üniversitemiz balkanlarda Türkiye Türkçesi ile eğitim yapan tek üniversitedir. Beş fakülteden oluşan Uluslararası Vizyon Üniversitesi, ilgili bölümlerinde eğitim dili Türkçe olup, Mekadonya Yüksek öğrenim kanununa istinaden, derslerin %15 kısmı resmi dilde-Makedonca ve %15 kısmı İngilizce dilinde gerçekleşmektedir. Üç yıl sonra AB'ye girecek olan Makedonya ile birlikte Türkçe Avrupa da resmi dil statüsü kazanacaktır. Araştırma ve inceleme yoluyla elde edilen sonuçları bilim dünyasıyla ve toplumla paylaşma hedefiyle eğitim veren üniversitemize Van'dan da öğrenci bekliyoruz. Uzun yıllar onurla, severek görev yaptığım, tarihi hakkında araştırma çalışmalarında bulunduğum Van ilimizin yeri ve önemi bende büyüktür. Gazetem Vansesi aracılığıyla Makedonya'dan Van'a, değerli Vanlı dostlarımıza selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum" dedi.

Van tarihi hakkında yapmış olduğu araştırmalarıyla Vanlıların yakından tanıdığı, Van tarihi üzerine kaleme aldı makaleleriyle gazetemizde yer alan Rektör Yardımcısı Doç Dr. Hasan Oktay, Makedonya ile birlikte uzmanlık alanına balkanları da eklemiş oldu. Değerli hocamızı kutuluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Bakmadan Geçme