• Haberler
  • Van Haber
  • Yazarımız Ümran Öztürk Van Doğa Kolejinde öğrencilerle buluştu

Yazarımız Ümran Öztürk Van Doğa Kolejinde öğrencilerle buluştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Kitap Fuarına katılmak üzere memleketi Van'a gelen gazetemizin köşe yazarı Ümran Öztürk, Doğa Kolejinde öğretmen ve öğrencilerle söyleyişide bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Vansesi Haber Merkezi

İmza ve söyleşilere katılmak üzere Van’a gelen yazarımız Ümran Öztürk, Doğa Koleji öğrencileriyle buluştu. Öztürk’ün imza ve söyleşine Doğa Koleji Müdürü Ahmet Tanrıtanır, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Doğa Kolejinde düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan Öztürk, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yönelttiği soruları tek tek yanıtlayan Öztürk, yazar olmak için çok okumanın, iyi gözlemci ve duyarlı olmak gerekliliğine dikkat çekti.

“Okurlarım beni aşk ve hüznün yazarı olarak tanımlıyorlar”  

Bir Yalnızlık Senfonisi, Aşk Beni Sobeledi ve bu yıl basılan kitabı Elveda Hüzün, Merhaba Aşk adlı kitaplarının içeriğini okurlarıyla paylayan Öztürk, “Okuma ve yazma aileden kazanılan bir yetenektir. Gürpınar ve Yüksekova’da babam memur olarak görev yaptığı zaman televizyon yoktu. Annem bize çeşitli kitaplar okur, babam ilçeden ayrıldığında dönüşünde bize hediye olarak kitap getirirdi. Bugün 86 yaşında olan annem öğrenciliğinden bugüne kadar her zaman günlük tutmuştur. Bu da benim yazar olmamı yakından etkilemiştir. Vansesi Gazetesinde 3 yıldır köşe yazarlığı ve muhabirlik yapıyorum. Yazmaktan keyif alıyorum. Ben yazılarımda insan sevgisine, doğa sevgisine, birlikte yaşamaya, her anlamda aşka ve sevgiye yer veriyorum. Yazılarımı ve şiirlerimi güzelliklerden, gerçeklerden esinlenerek yazıyorum. Okurlarım beni aşk ve hüznün yazarı olarak tanımlıyorlar. Bu da doğrudur. Ben her işte, her eylemde aşkın ve sevginin gerekliliğine inanıyorum. Çünkü aşk ve sevgi yaptığınızı işe, ürüne, emeğe nitelik katar, iz bırakır” şeklinde konuştu. 

 

Ablası Nuran Benli Öztürk’ün de kendisi gibi yazar ve şair olduğunu belirten Öztürk, “Ben hem anneyim, hem de yazar ve şairim. Yaklaşık 25 yıldır yazar ve şairlik yapıyorum. Türkiye’nin farklı kentlerindeki kitap fuarlarına, okullardaki söyleşilere ve imza günlerine katılıyorum. Memleketim Van’ı çok seviyorum. Vanlı olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Van üzerine şiirler, yazılar yazıyorum. Bunların bir kısmına kitaplarımda yer verdim. Birçok ünlü isimle röportajlar yaptım. Bunlarda Vansesi Gazetemizde yayımlandı. 3 gün boyunca 2. Van Kitap Fuarında değerli okuyucularımla birlikte olacağım. Kitaplarımı imzalayacağım. Yayın Evim Serencam ve Van Yazarlar Birliği stantlarında olacağım. Memleketim Van’da kültür ve edebiyata ilgi gösteren okurlarımla buluşmaktan mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  

Gazetemizin yazarı Ümran Öztürk’e çiçek takdim edildi.

 

Bakmadan Geçme