Yazarımız Ümran Öztürk'ten öykü kitabı

Vansesi köşe yazarı Vanlı şair-yazar Ümran Öztürk'ün 'Bir Yalnızlık Senfonisi' öykü kitabı Zeus Kitabevi yayıncılıktan çıktı. Yedi kadının hayata karşı kırılma anlarını, acılarını, anılarını, direncini, yanılgılarını ve kazanımlarını akıcı ve yalın bir dille ele alan Öztürk'ün kitabı özellikle kadın okurlardan büyük ilgi görüyor.

Vansesi Haber Merkezi

 

Yazdığı şiirler, öyküler ve “Aşk Beni Sobeledi” şiir kitabıyla tanınan, ilgiyle takip edilen Vanlı şair-yazar Ümran Öztürk’ün “Bir Yalnızlık Senfonisi” isimli ilk öykü kitabı kitapevi raflarında yerini aldı. Şair- yazar Ümran Öztürk   editörlüğünü Ozan Şencan’ın,  kapak tasarımını Vanlı Cengiz Amiklioğlu’nun, dizgisini Müjgan Gezgin’inin yaptığı Zeus Kitabevi yayıncılıktan çıkan “Bir Yalnızlık Senfonisi” adlı öykü kitabında yedi kadının hayata karşı kırılma anlarına anlatıyor.

 

Okurlara kitapta affetmeyi öğreneceksiniz diyen editör Ozan Şencan,  kitabın içeriği ile ilgili olarak şunları söylüyor:”Bu öykü kitabı gökkuşağı renginde yedi kadının gerçek hayat hikâyesi üzerine kurgulanmıştır. Yazar yedi kadının hayata karşı kırılma anlarını, acılarını, anılarını, direncini, yanılgılarını ve kazanımlarını akıcı ve yalın bir dille anlatmaktadır. Yazardan aldığınız anahtarla tek tek kapıları açarak bu yedi kadının anlarına yazarın müsaade ettiği kadar sızacaksınız. Bu kitapta affetmeyi öğrenecek belki de sabrı sorgulayacaksınız. Keyifli okumalar.”

 

Ege bölgesi ve farklı ilerde düzenlenen kitap fuarlarına, şiir, söyleyişi ve imza günlerine davet edilerek katılan, televizyon ve radyo kültür programlarında yer alan köşe yazarımız, İzmir Edebiyat ve Sanat Grubu Üyesi Vanlı şair yazar, Ümran Öztürk “Bir Yalnızlık Senfonisi”  isimli öykü kitabını  İzmir Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen I.Menemen, 1. Kubilay Kitap Fuarı ve Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) ve Kazdağı Şairleri grubunun düzenlediği ‘Şiir Kadrajda’ sergisinde okuyucularına imzaladı. Öztürk kitaba gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

 

Daha önce İzmir’ de ve daha sonra yurt’ta büyük ses getiren Aşk Beni Sobeledi şiir kitabıyla İzmir Kitap Fuarı’na (TÜYAP ) katılan, kitabının gelirini ÇOVAK  İzmir Çocukları Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği yararına  bırakan şair-yazar Ümran Öztürk şiiri, bir yürek yangınının söndürülme biçimi olarak tanımlıyor. İzmir BEKEV ve KYD ve Buca Belediyesi işbirliği ile 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle 101 Kadın 101 Yaşam hikâyesi projesi kapsamında hazırlanan Öykü kitabında 2 öyküsüyle yer alan Öztürk Mayıs ayında düzenlenen kültürel etkinliğe katılmak üzere memleketi Van’a gelecek.

Bakmadan Geçme