• Haberler
  • Güncel
  • Yazarımız Ümran Öztürk'ün dördüncü kitabı çıktı

Yazarımız Ümran Öztürk'ün dördüncü kitabı çıktı

Şair-Yazar Ümran Öztürk'ün dördüncü kitabı 'Fısılda', kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinde yerini aldı. Gazetemizin köşe yazarı şair Ümran Öztürk, şiir kitabını okurları için İzmir'de düzenlenen imza gününde imzaladı. Öztürk'e okurları, dostları büyük ilgi gösterdi.

Hacı Yılmaz

 “Aşk Beni Sobeledi” şiir kitabı,“Bir Yalnızlık Senfonisi” öykü kitabı, “Elveda Hüzün Merhaba Aşk” deneme kitaplarının yazarı gazetemizin köşe yazarı şair, Ümran Öztürk’ün şiirlerinden oluşan dördüncü kitabı  “Fısılda” Kırmızı ve Siyah Yayınevi’nde piyasaya çıktı.

Şiirlerinde yalın, duygulu ve etkileyici bir dil ve üslup kullanan Vanlı şair ve yazar Ümran Öztürk, yeni kitabı “Fısılda” için şunları söyledi: “  Yeni şiir kitabımla okurlarımla birlikte olmanın heyecanını yaşıyorum.  Her kitap çocuğum gibidir.  Şiirlerimden oluşan “Fısılda” da yüreğimden gelen duyguların oluşturduğu dizeleri yalın bir dille kaleme aldım.  Öykü, deneme, yazıyorum, röportajlar yapıyorum, söyleyişlere katılıyorum ama şairlik hayatımın vazgeçilmezidir. Şiirlerden besleniyorum, şiirlerle yaşama yeni pencereler açıyor, tohumlar saçıyorum. Fısılda adlı şiir kitabımda, aşk var, hüzün var,özlem var  nihayetinde yaşamdan kesitler var. Herkesin yüreğine dokunacağına inandığım şiirlerden oluşan kitabımın ilk imza gününü İzmir’de gerçekleştirdim.  Okurlarımdan çok güzel tepkiler aldım. Kitabıma emeği geçen editörüm Metin Çengel ile  Kırmızı ve Siyah/ Serencam Yayınevi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. ”

Yazdığı şiirleri, öyküleri, denemeleri ve gazetemizde yayınlanan köşe yazıları ile röportajları ilgiyle okunan Şair-Yazar Ümran Öztürk kitabının girişinde “…Ve şafak buğusu gibiydi gözlerin içimi aydınlatan ve şiirlerimin son mısrası gibisin yaşama anlam katan. Gülüşündeki inceliğinden öptüğümü anla beni”  ifadesine yer vermiş. Kitap “Bir Gece Geleceğim Sana”  şiiriyle başlıyor,  kitaba adını veren  “ Fısılda” adlı şiirle son buluyor.   Editörlüğünü Metin Çengel’in yaptığı kitapta üçü Van şiiri olmak üzere 41 şiir yer alıyor. Öztürk Cilo’dan İda’ya, Keltepe’den Erek’e konuk ediyor okurunu

FISILDA

“Karayel, poyraz, lodos imbat fark etmez

Dağlardan nazlı esen yelle fısılda

Fısılda yüreğimden çözülsün keder

 Kalemin ucundaki söze fısılda

 Yazılmayan en naif kelimeleri

 Yüreğimin beşinci mevsimi gibi

 Dua niyetinde gör, yürek telimi

Gönlümün kulağına susma fısılda…” 

ÜMRAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Şair-Yazar Ümran Öztürk Van’da doğdu. 1980 Susurluk Lisesinden mezunu oldu.  Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirirdi. Çalışırken yazdığı şiirler, makaleler çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. MEB’nın taşra teşkilâtından emekli oldu. Çalışma hayatının yanında sanat ve edebiyatla yakından ilgilendi. Ege bölgesi ve farklı ilerde düzenlenen kitap fuarlarına, şiir, söyleyişi ve imza günlerine davet edilerek katıldı, televizyon ve radyo kültür programlarına konuk oldu.
 İzmir 'de Edebiyat ve Sanat Grubu olarak etkinliğini sürdüren ve birçok projede yer aldı. Smyrna’nın Kalemlerinde İzmir, Söke, Susurluk’ta başarılı çalışmalara imza atan Ümran Öztürk, şiirleri ve yazıları ile dikkat çekerek çeşitli yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. Gerçek yaşam hikâyelerinden kaleme aldığı “Gülşen” ve “Kuma” çalışması 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü’de Buca Evka Kadın Kültür Evi Derneği (BEKEVDER) tarafından projelendirilen 101 Kadın, 101 Yaşam Hikayesi kitabında yer aldı.

Çeşitli dergilerde ve antolojilerde şiir ve öyküleri yayınlandı. 2014 yılında “Aşk Beni Sobeledi” isimli ilk şiir kitabını okurlarıyla buluşturdu. 2016 yılında “Bir Yalnızlık Senfonisi” adını taşıyan kadınların yaşamlarını ele aldığı  öykü kitabının ardından 2018 yılında “Elveda Hüzün Merhaba Aşk” adlı deneme kitabını çıkardı. Öztürk, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.  

2014 ve 2015 İzmir Kitap Fuarına Çocukları, Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği (ÇOVAK) adına okurla buluştu ve kitabın gelirini iki yıl üst üste fuar boyunca imzaladığı kitaplarının gelirini bu derneğe bağışladı.

Smyrna’nın Kalemleri Platformu kurucu üyesi olan Ümran Öztürk platformca düzenlenen, Van’dan İzmir’e, Söke’den Susurluk’a, resmi, özel her kademe ve yerleşkedeki okul ve öğrencileri okuma yazmaya özendirecek projelerde etkin katkı sağladı.

Şair-Yazar Ümran Öztürk 2003 yılında Beşeylül Gazetesinde yazarlığa ve gazeteciliğe başladı. Dört yıldan bu yana Van’ın 82 yıllık ilk gazetesi Vansesi Gazetesi’nde yazarlık ve gazeteciliğe devam eden, iki erkek çocuk annesi olan Öztürk’ün köşe yazıları,  sıra dışı söyleşileri ve şiirleri ilgiyle takip edilmektedir.

Beşinci kitabının hazırlıklarını tamamlamak üzere olan ve dördüncü kitabı Fısılda’yı çıkaran yazarımızı kutlar, başarılar dileriz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme