Mustafa M. Atilla

Selam olsun bu vatanı sevenlere

Mustafa M. Atilla

Bugün tüm dertlerimden kurtuldum diyebilirim,

hatta her türlü belayı def ettim,uzaklaştırdım,

çünkü tüm sıkıntılar dışımda değil içimdeydi,

kendi düşüncelerimde birikmişti.Sanki bu ülkeyi ben kurtaracaktım,yalnız bir başıma,birkaç kişiyle.

 

Dışarıda yanlız kendim için vermem gereken savaş olmadığını anladım.sonra savaş

insanlık için olur,ülkenin bekası için olur,toprak bütünlüğü için olur,yoksa öbür türlü düşüncelerin esaretinde düğümlenir içindeki dışındaki savaşı kaybedersin.

 

Yanlışlarla savaşmak elbette kendine olan borcundur,bu borcu ödemek isteyen benim gibi

milyonlarca rengini yitirmeyen insan var.

Geleceğin sıkıntılı günlerinin zeminini hazırlayan ve hazırlamalarına olanak sağlayan

sayısız maskesi yüzüne takılı insanlara karşı verilen mücadelede bu günün çıkarları uğruna yarınlarda kendisi ve ülkesini zavallı duruma düşürecek binlerce insana söyleyecek söz bulmaya çalışıyordum…ta ki kendime dur deyinceye kadar.Binlerce insan kötü diye,

bencil diye,sadece günü kurtarma adına kendisi için yaşayan,hatta eğitimden yoksun olduğu zamanki alışkanlıkları devam ediyor diye etrafda ki basiretsiz insanlara nefretle bakmak zorunda değilim dedim.

 

Artık ülkenin gidişatı ve olup bitenler, ayrıca her köşe bucakta dönen dolaplardan dolayı umursamaz insanlar için kendi kendimle çatışmayı bıraktım,bunun nedeni de zihnimde düğümlenen tespitlerim için milyonlarca insanın umursamazlığı.BEN UMURSUYORUM, artık umursamıyorum,bu gemiyi en sonunda batıracaklar,çünkü ATATÜRK'TEN sonra bu toprakları seven olmadı,seven çıktı fakat onuda rahat bırakmadılar.

 

Şu an  ülkenin düştüğü,düşürüleceği durumu kavrayamayan bir kesimle,..gerçekçi yaklaşımla kendini realist bir yapıda tutmayı başaran,kavrayıcı düşüncelere sahip insanların zihinlere oturtukları doğrularla bir süre daha batacak gemide birlikte yolculuk gözüküyor.

 

Milletler kaderlerini artık padişah koltuklarında değil,kitlelerin düşüncelerinde hazırlıyorlar,o nedenle liderler kendi emellerini mantık,ve dürüstlük sürecinden geçirmeden,toplumu etkilemek için,güçlü imajlar yaratarak,aynı hikayelerle,aynı göz boyamalarla nihai amaca ulaşmayı sorunsuz başarıyorlar. heleki elde etmesi kolay olan zayıf zihinli insanların  çoğunlukta yaşadığı ülke olursa.

 

Birşeyler anlatılıyor,bir şeyler yazılıyor,dikkatler çekilmeye çalışılıyor,kimisi geçmişi yaşıyor hala,takılı kalmış,..kimisi aklın ulaşamadığı,

doğruluğu tartışılır konularda; oltaya takılmış sazan gibi akıntıya kaptırmış güvende olduğunu zannederek seyrüsefer halinde.

 

Ne yapmam lazım bende mi kendimi bulanık suya atayım yani,.kimin için: rantçılar için mi,

vurguncular için mi,din simsarları için mi,Birkaç yerden al maaşı yat aşağı ne olacak kaygısı olmayan  umursamaz insanlar için mi,yoksa tedavülden kaldırılmış çağın getirilerini anlamadan yoksun insanlar için mi, hayır bir ayağı yurt dışında olan,en ufak sıkıntı  baş göstereceği gün kaçıp gidecek insanlar için mi.

 

Bırak diyorum bu gemi batırılırsa hepimiz batarız yüzdürülürse de hepimiz yolun keyfinde

yüzeriz.ama sonra irkilip düşündüğümde, hadi

biz yolun sonuna yaklaştık,çocuklar gençler ne olacak,kanla sulanmış topraklar,bu topraklara

canını vermiş çocuk askerlere hangi hikayeyi anlatacağız.Biz keyf sürerken kol kola girmiş insanlar geldi! çarıklı postallarınızla düşmanı kovaladığınız topraklar üzerinde ki al yıldızlı

bayrağı yırtıp attılar..mı diyeceğiz.

Ne güzel değil mi..

Güzel ülkemin fotoğrafını zihnimde çekiyorum,

başka bir açıklaması yoksa, er geç takunyalı hurafeler eşliğinde beraberce Abbas yolcu.

Şu an atıp tutuyoruz ya aslında kanserli hasta gibiyiz,iyileşirmiyiz iyileşiriz istenirse.

 

Rusya ve Ukrayna savaşını hepimiz takip ettik

çıktığı gün itibari ile o ülkelerin parayı ele geçirmiş insanları pılını pırtısını topladıkları gibi

soluğu Türkiye’de aldılar, aynı semtte, aynı sitede kapı komşu yaşadılar aynısı bizdede yaşanacaktır.Sakın ola ki biz başka ülkelere benzemeyiz demeye kalkmayın çünkü hazırlığını yapmış,helal haram demeden

kasalarını doldurmuş  binlerce insan var,kaçıp gidecek,kalanlarda çaresizce ne yaptık diyenler olacak,o nedenle kavgam kimseyle kalmadı,

Uykunun derinliğini yaşayan insanlardan ricam sadece  bana; hangi çılgın bize zincir vuracakmış söyleminde bulunmasınlar yeter.

 

Ben başka bir şey istemiyorum.Ben isteseydim zamanında isterdim,o da şu;..Eğitimci ve Atatürk’çü, dindar ailemden bize sürekli doğru olun,hak yemeyin,boğazınızdan haram lokma geçmesin,uyanık olun,devletin malını kendi malınız gibi koruyun,düşkünü koruyun,yalanla iş yapmayın, gibi gibi nasihat ettiklerinde kulağımı tıkar,böyle nasihatlar etmeyin der, bugünün siyasi fırsatlarını kolaylıkla yakalar saltanat sürenler gibi saltanat sürerdim.

Hamdolsun ki ülkemizin milyonlarca güzel insanı arasında hayatımızı şimdilik dimdik ayağıda helali ve haramı bilerek yaşıyoruz.

 

Nasıl bu hale bu kadar kısa zamanda geldik,ne oldu bize,neler değişti,bu ne gaflet,bu ne hırs,bu ne umursamazlık,kimleri örnek aldık da

kendimizi,insanlığımızı değiştirdik,paraya tapar hale geldik anlayamıyorum.Neyse hayırlısı.

 

Hıyanet içinde olmayan insanlara selam olsun, iyi dürüst,çalışkan,emin insanlara,vatanını sevenlere.

Selamım olsun…

Yazarın Diğer Yazıları