Ümit Kayaçelebi

Opr. Dr. Baran Bari İlhan ve Urartu Göz Merkezi

Ümit Kayaçelebi

Bazen kendi kendime Diyorum ki acaba yarın Vanlının gönlünde taht kuracak ve yaşadığı zaman içinde sevildiği kadar ölüm Allah’ın emri Hak vaki olduktan sonra hayırla ve saygıyla anılacak şehrimizde kaç doktor var diye merak ettim.

Göz doktoru olarak baktım ki Vanlılaşmış ve etrafında haklı bir sevgi çemberi oluşturmuş, kendi sahasında haklı olarak bir ün kazanmış ve her zaman her yerde aranılan istenilen bir göz doktoru olan sevgili Baran Bari İlhan kardeşimiz var.

Ben inanıyorum ki Baran Bari İlhan da yarınki zamanlarda isminden sitayişle bahsedilecek ve Van’ın tarihinde unutulmayan doktorlar arasında yerini alacaktır.

Yıl 2015 Babam gözünden katarak ameliyatı olması lazım ne yapalım nereye gidelim derken eş dost dediler ki Urartu Göz Merkezi var orada Baran Bey diye bir göz doktoru var çok iyidir hiç şaşmayın ona gidin. Bizde gittik peder bey ameliyat oldu hiç sorun yaşamadı ondan sonra bir zaman sonra diğer gözü de katarak ameliyatı ama hiç şikayet yok.

Gel zaman git zaman Urartu Göz Hastanesi ile bir aşinalık oluştu. Bu kez rahmetli annemin iki gözünde de katarak olması! Oda iki kez ameliyat geçirdi.

Zaman geçtikçe daha bir yakınlaştık haliyle bu seferde bizim Nadide hanımda da katarak zuhur etti derken 3 sene içinde onunda sağ ve sol gözleri ameliyata tabi oldu.

Her geçen sene ister istemez artık biraz da müşteriden ziyada farklı bir dostluk husule geldi. Urartu bize komşu kapısı gibi oldu artık çok rahat gidip geliyorduk.

Sen misin babanı, anneni, hanımını ameliyata götüren senin de gözüne katarakt gelmez mi sandın.

Derken benimde sol göz tam görmeyi kaybetmesin mi?

Eh neticede 16 yıldır buradayız bir ayağımız evde bir ayağımız Urartu Göz de orada da kıymetli doktorlar var ama bizim muhabbetimiz Baran beyle.

Bizde ameliyat masasına uzandık hocam gözüm sana emanet dedim Allaha şükür bu gün gözlüksüz dergi kitap gazete okuyorum.

Bu gün Urartu Göz Hastanesi ile bir aidiyet ve aile bağımız var. Urartu Göz Hastanesi Van için büyük şans olduğu gibi inanın başta da belirttiğim gibi Dr. Baran Bari İlhan Van için büyük bir kazançtır. Değerli olanların değerlerini bilelim ve şifayı başka memleketlerde aramak yerine burnumuzun dibindeki değerlere gözümüzü emanet edelim dostlar.

2015 yılından beri üç kuşak olarak buraya gidip gelen Kayaçelebi ailesi olarak Urartu Göz Hastanesinin kıymetli ve hatırnaz hekimlerine ve Baran Bari İlhana ehliyetinden ve liyakatinden ötürü minnettarız.

Dr. Baran Bari İlhan İnanın yarın Van’ın tarihine geçecek değerli bir Göz Doktorumuzdur.

İyi ki varsın Urartu Göz Hastanesi

İyi ki varsın kadim dost Dr. Baran bari İlhan kardeşim.

Yarın sende Van tarihinde efsane bir doktor olarak anılacaksın bundan hiç şüphen olmasın.

Vanlının gözü bizim ailenin gözü ve benim gözüm hep size emanet derken Urartu Göz Merkezi hakkında biraz bilgi vermek gerekirse;

URARTU GÖZ MERKEZİ

Urartu Göz Hastanesi, göz sağlığıyla ilgili uzmanlık gerektiren hastalıkların tedavisine odaklanan, Van merkezli öncü bir sağlık kuruluşu olarak 2005 yılından beri şehrimizde göz hastalıkları ile sorunları ile ilgili olarak Van’ın ve bölgemizin Göz Hastanesi olarak saygın bir kuruluştur.

Urartu Göz Merkezi 2005 yılında Op. Dr. Baran Bari İlhan ve Op. Dr. Atilla Yazıcıoğlu tarafından kurulmuştur. Başlangıçta bölgede göz hastalıklarıyla ilgili yenilikçi tedavi yöntemlerini sunma amacıyla faaliyete geçen merkez, zaman içinde göz tansiyonu lazer (SLT Lazer), lazer ile gözyaşı kanal tıkanıklığı (Lazer D.S.R), katarakt ameliyatlarında uzak ve yakın gözlük ihtiyacını ortadan kaldıran yöntemler gibi birçok ilki bölgeye kazandırmıştır.

Sağlık sektöründe kalite ve güvenin simgesi olmayı amaçlamış ve Göz hastalıkları ve ilgili sağlık hizmetlerinde üstün başarıyı hedefleyen hastane modern tıbbın tüm olanaklarını sunarak hastalarına en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiştir.

Urartu Göz Merkezi, bölgede göz hastalıklarının tedavisinde en son teknolojiyi ve yenilikçi yaklaşımları bir araya getirerek hizmet sunmaktadır. Lazer ile gözyaşı kanalı tıkanıklığı tedavisi (Lazer D.S.R) ve göz tansiyonu lazer tedavisi (SLT Lazer) gibi ilklerin yanı sıra, katarakt ameliyatlarında da yakın ve uzak gözlük ihtiyacını ortadan kaldıran EXCİMER Lazer (Göz çizdirme lazeri) uygulamalarıyla bilinmektedir.

Urartu Göz, hastalarına daha konforlu ve etkili tedavi seçenekleri sunarak, göz sağlığını ön planda tutmaktadır2015 yılında modern tesislerine taşınan Urartu Göz Hastanesi, hasta memnuniyetini ön planda tutan bir hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Kalifiye doktor kadrosu ve uzmanlaşmış sağlık personeliyle birlikte, her hasta için özel bir tedavi planı oluşturarak sağlık sorunlarına bireysel ve etkili çözümler sunmaktadır.

Van’da A Grubu sağlık hizmeti sunan en uzun soluklu kurum olma özelliğini taşımaktadır. 20 yıllık deneyimi ve sürekli yenilenen teknolojik alt yapısıyla, göz sağlığı konusunda güvenilir bir referans noktasıdır.

Göz sağlığı alanında ileri teknolojiyi, uzman doktor kadrosunu ve hasta odaklı hizmet anlayışını bir araya getiren Urartu Göz Merkezi, her geçen gün sağlık sektöründeki liderliğini pekiştirmektedir.

Bu gün 19.yaşında olan ve tek özel göz merkezi olarak hizmet veren Urartu Göz Merkezi düzenlediği ve gelenek haline getirilen <8.Urartu Göz Günleri< bu yılda çevre illerden gelen Prof. doçent ve uzman doktorların katılımları ile gerçekleşmiştir.

Ve yapılan canlı cerrahiler, katarakt ve Vitro Terinal cerrahilerle ilgili asistan doktorlarımıza ışık tutacak eğitim şeklinde ve yeni tekniklerle ameliyatlar yapılmıştır.

Bu meyanda da şehrimizden de bu etkinlik çerçevesinde göz rahatsızlığı olan ve kataraktan sorun yaşayan ben de bu naklen yapılan cerrahi operasyonda yer aldım.

Opr. Dr. Baran Bari İlhanın cerrahi operasyonuyla sağ gözümdeki katarak alınarak hem etkinlikte yer aldım ve bu vesileyle göz sağlığıma da kavuştum.

 Bu yıl 8.yapılan Urartu Göz günleri 2 yıl önce hayata veda eden Merhum Opr. Dr. Sinan Albayrak anısına düzenlenmiştir.

Urartu Göz Günlerine Van dan ve diğer şehirlerimizden de ziyadesi ile katılım olmuş ve gelenler programa ve etkinliğe ayrı bir renk katmışlardır.

İşte Urartu Göz Günlerine katılan değerli Hekimlerimiz;

DİĞER İLLERDEN GELEN DOKTORLAR

Prof. Dr. Ömer Faruk Yılmaz*İstanbul

Prof. Dr. Alper Ağça İstanbul

Prof. Dr. Ümit Kamış Konya

Doç. Dr. Eylül Karahan Balıkesir

Doç. Dr. Dilek Yaşa. Bursa

VAN BÖLGE HASTANESİ

Dr. Burhan Başkan, Dr. Engin Kurtboğan, Dr. İffet Yaraımağa Kaçarlar, Dr. Zeynep Akgün, Dr. Sena Gülbay Eren, Dr. Halit Öcal, Dr. Onur Vural, Dr. Özgür Bülent Timuçin, Dr. Hülya Urak, Dr. Mesut Savaşan, Dr. Rümeysa Bilmez

VAN ASKERİ HASTANESİ

Dr. Abdullah Aşur

VAN YYÜ ÜNİVERSİTE HASTANESİ

Dr. Veysi Yıldız, Dr. Seren Tekin, Dr. Onur Gökmen, Dr. Ayşenur Tuncel, Dr. Reza Murtevazi, Dr. Merve Subaşı, Dr. Ruşen Güngar, Dr. Osman Çakabey, Dr. Halise Zeynep Sualp, Dr. Kübra Karataş, Dr. Gaye Akçay, Dr. Kenan Karalı, Dr. Fafma Betül Bal, Dr. Ercan Demircan, Dr. Yunus Kaya, Dr. Serkan Balkın, Dr. Çetin Yıldız, Dr.Aykur-t Akbulut, Dr.Dilşah Hanım, Dr. Yunus Taşdemir, Dr. Abdusamed Beşkardeş, Dr. Emir Özdemir, Dr. Diljan Güeneş Şah, Dr.Erbil Seven, Dr. İlyas Deniz, Dr. Kübra Yavuz

ÖZALP DEVLET HASTANESİ

Dr. Ebru Babadağ

BAŞKALE DEVLET HASTANESİ

Dr. Sinan Ekinci, Dr. İnanç Bey

YÜKSEKOVA DEVLET HASY-TANESİ

Dr. Elif Kurt Koçer, Dr. Cem sarı

HAKKÂRİ DEVLET HASTANESİ

Dr. Zeynep İpekli

TATVAN DEVLET HASTANESİ

Dr. Muhammed Senemtaşı, Dr.Orhan Abbaslı

BİTLİS DEVLET HASTANESİ

Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, Dr.Mine Ateşoğlu

MUŞ DEVLET HASTANESİ

Dr. Seher Kayabaşı, Dr. Mustafa Kayabaşı Dr. Alper yener

BULANIK DEVLET HASTANESİ

Dr. Emine Çakar

ERCİŞ DEVLET HASTANESİ

Dr. Saim Furkan Demirci ve Dr.Hilal Zeynep Ceylan

MURADİYE DELET HASTANESİ

Dr. Helin Ökmen

AĞRI DEVLET HASTANESİ

Dr.Ezgi Karataş ve Dr.Yavuz Oruç

DİYADİN DEVLET HASTANESİ

Dr.Fatma Feyza Nur

PATNOS DEVLET HASTANESİ

Dr. Erdem Gündoğdu Dr. Güldeniz Usta

DOĞUBEYAZIT DEVLET HASTANESİ

Op. Dr. Tuğçe Dursun Yılmazşamlı

IĞDIR DEVLET HASTANESİ

Dr. Volkan Bolluk, Dr. Denizcan Özizmirliler, Dr. Doğan bey

BATMAN DEVLET HASTENESİ

Dr. Yakup Bey

Yazarın Diğer Yazıları