Geleceğin tıpı rezonans terapileri ve tamamlayıcı alternatif tıp
Uz. Dr. Sevilay Zorlu
Dünyada ve ülkemizde yaygınlaşmakta olan alternatif tıp uygulamalarından birisi olan rezonans terapileri vücutta enerji bazlı değişimler yaratan ve cihazlar yardımıyla uygulanan tamamlayıcı tıp uygulamalarının genel adıdır.
Bugüne kadar alınmış sonuçlar değerlendirildiğinde rezonans terapilerinin bu tedavilerin özellikle birinci basamak sağlık hizmetinde ve özellikle kronik sağlık problemlerinde güçlü bir iyileştirme potansiyeli taşıdığı söylenebilir.
Rezonans tedavileri sadece tıp doktorları gözetimindeki terapistler tarafından uygulanmalıdır. Sigara bırakma, alkol ve madde bağımlılıkları, kilo verme, bağırsak detoksu, alerjik durumlar, akut ve kronik ağrılar ve birçok ruhsal bozukluklarda yüz güldürücü sonuçlar alınabilir.
HASTALIKLARIN TEDAVİSİNE FARKLI BİR YAKLAŞIM
Türkiye'de son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan, Dünyada ve Avrupa'da 50 yıldır önemli TAMAMLAYICI TIP yöntemleri arasında kabul gören REZONANS TERAPİLERİ ile pek çok hastalık artık korku olmaktan çıkıyor.
Ülkemizde kullanım alanları, etkileri yeni tanınmaya başlamıştır. Her yaş grubunda, bebeklerde, çocuklarda, yaşlılarda uygulanabilir.
Ağrısız, ilaçsız ve yan etkisiz biyolojik bir metottur. Hiçbir yan etkisinin olmadığı 40 yıldan fazla bir süre içinde kanıtlanmıştır.
Geleneksel ilaçla tedavide sadece hastalığın belirtileri giderilir.
REZONANS TERAPİLERİ ile hastalığın esası temel alınmakta ve tedavi kökten sağlanmaktadır.
Hastalık yapan etkenlerin teşhisi ve tedavisi aynı cihazla olur. Yöntem vücuttaki frekans örneklerine vücuda ait titreşim örneğine dayanmaktadır.
REZONANS NEDİR ?
Rezonans Fransızca kökenli bir fizik terimidir. Kolayca anlaşılabilmesi adına, rezonans terimi iki frekansın uyumlanması olarak açıklanabilir.
Rezonans terapilerinde yapılan işlem vücuda dışarıdan verilen titreşimlerle vücudun etkileşime sokulması ve vücudun enerjetik doğasında değişiklik yaratılmasıdır.
MADDE enerjinin bir formudur. Bunu çok uzun zamandan beri biliyoruz.
Her madde, atomlarının elektron yapısından kaynaklanan ve o maddeye özel olan bir elektromanyetik ışınıma
Bu elektromanyetik salınım (ya da foton ışınımı) şimdiye kadar deneysel amaçlı olarak kullanılmış olan hassas foton ölçüm aletleriyle ölçülebilir.
Kuantum fiziğinden bildiğimiz gibi FOTONLAR aynı anda hem tanecik hem de dalga-frekans yapısındadır.
Şu andaki çalışmalar her maddenin yaydığı kendine özel frekans paternini tek tek ayırabilecek teknolojiye doğru ilerlemektedir.
BİOFOTONLAR canlı dokulardan yayılan elektromanyetik ışınımlara verilen isimdir. Biofotonlarla ilgili olarak öncelikle Prof. Popp ve ekibinin yaptıkları tüm dünyada yankı uyandırarak ve biofoton çalışmalarına yön vermiştir.
Biofotonlar konusunda şu anda dünya üzerinde çok sayıda ve çok merkezli çalışmalar yürütülüyor ve şimdiye dek bulunanlar sadece sağlık alanında değil diğer birçok alanda farklı bir gelecek vaat ediyor.
Fizikte genellikle doğrusal bir sistem bazı frekanslarda diğerlerine nazaran daha büyük genliklerde salınma eğilimindedir ve o sistemin REZONANS FREKANSLARI olarak adlandırılır.
Bu frekanslarda küçük periyodik kuvvetler bile çok büyük genlikler üretebilir.
Birbiri ile ilgili küçük kuvvet etkilerin toplamıdır. Eğer uygun frekans yakalanırsa maddeler birbiriyle rezonansa girer.
Örneğin sesiyle bardak çatlatanlar ya da, bir köprüden geçen askerler uygun adım marş yürürken köprünün doğal titreşim frekansını tutturursa köprü rezonansa girer ve çöker.
Bir odadaki bir piyanonun diopozanına vurursanız o diopozonun yerini tutan tel rezonansa başlar.