Yediğinize dikkat edin

Yemeklerin ve içeceklerin lezzetli olması önemlidir. Ancak sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için doğru gıdaları tüketerek tüm sindirim sistemini ayakta tutmanın yanı sıra başka faktörlerin de etkili olduğu araştırmalarla ortaya çıkıyor.

Yemeklerin ve içeceklerin lezzetli olması önemlidir. Ancak sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için doğru gıdaları tüketerek tüm sindirim sistemini ayakta  tutmanın yanı sıra  başka faktörlerin de etkili olduğu araştırmalarla ortaya çıkıyor.


Yiyecek çeşitliliği, yeme hızı, yeme sıklığı ve bunun gibi diğer alışkanlıklar konusunda da farkındalığımızı arttırmalıyız.


Sindirim Sağlığınızı Geliştirmek İçin İyi Gelecek Yeme Alışkanlıkları:


Tat Yelpazenizi Geniş Tutun
Aşırı beslenme büyük bir problem olabilir ve bununla mücadele etmenin yolu, yemek çeşitliliğini ve tat yelpazesini geniş tutmaktır. Bunu yaparak, dilinizdeki hassas tatları tatmin edersiniz. Sağlıklı gıdaları yediğinizde, farklı türde sebze, meyve, et ve probiyotik içerdiğinden emin olun; bu, beyninize çok çeşitli bir yemek yediğinizi düşündürterek tokluk hissi yaratır ve sindirimi kolaylaştırır ve hızlandırır.


Ne Sıklıkla Yemelisiniz?
Genellikle, gün boyunca sık sık ama az az yemenin metabolizma için iyi olduğu söylenir ama buradaki sorun mideye sindirmek ve dinlenmek için zaman tanımamamızdır. Midenin sindirim sonrası dinlenmesine izin vermek genel sindirim sistemindeki stresin azaltılması için çok önemlidir. Sindirim çok enerji gerektirir ve bunu iyileştirmek için yemekler arasında dinlenmeye ihtiyaç duyarsınız, böylece gerginliği giderir, etkili ve optimum bir sindirim sürecine izin verirsiniz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme